Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

04-01-2018 Валентин Златев: Търсим развитие на  европейската сцена

Валентин Златев: Търсим развитие на европейската сцена

04-01-2018 Тема спорт

Казах на Тити да се определи какъв иска да бъде – треньор, политик, общественик или артист

Генералният директор на Лукойл-България Валентин Златев заяви, че основната цел за обединението с Левски 2014 е по-доброто европейско представяне на компанията, чийто цели той защитава. В интервю пред агенция Блиц бизнесменът на практика признава, че проектът Лукойл Академик е достигнал своя таван и сега ще се търси надграждане с новосформирания Левски Лукойл. За целта най-силните баскетболисти на Академик бяха изпратени при сините, Тодор Стойков бе назначен за президент, а Константин Папазов остава като старши треньор.
„Решението, което взех, не е спонтанно. Това е решение, което назряваше в годините, тъй като търсим развитие. Чест е да си шампион на България, но ние търсим развитие и на европейската сцена. Левски е отбор с история. Тити Папазов крепеше баскетболния отбор на сините през последните години. С него водихме много сериозни разговори. Казах му да се определи какъв иска да бъде - треньор, политик, общественик или артист. Тити избра да е старши треньор, което показва неговото голямо желание и отдаденост към Левски. Сигурен съм, че в тандем с Тошко Стойков ще постигнат сериозни успехи на международното поле. Амбицията ни е да постигнем сериозни резултати на европейско равнище”, категоричен е Валентин Златев.
В същото време обаче той е на мнение, че Лукойл Академик има по-големи успехи от Левски чисто в исторически план. Студентите имат 26 титли, като 14 от тях бяха спечелени през новия век. Точно толкова отличия имат и сините. „Ако говорим за традиции по отношение на баскетбола, то отборът на Лукойл има повече от Левски. Но 14 години Лукойл е шампион, а в същото време нямаше собствена зала, в която да играе мачовете си от европейските клубни турнири, и беше принуден да търси различни. В Лукойл ще останат да се състезават юношите на клуба, които до момента не получаваха шанс за изява, защото влизаха в игра за по няколко минути. Тъй като много наши юноши играят за различни отбори, то в определени мачове се получаваше така, че играехме срещу себе си. Детско-юношеската школа на Лукойл е великолепна! Нашите юноши ще продължат да се развиват при едни доказани специалисти, каквито са Жоро Давидов и Петко Маринов. Двамата са много сериозен тандем, който не бива да бъде подценяван”, каза още Златев.