Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

04-01-2018 Валентин Златев: Търсим развитие на  европейската сцена

Валентин Златев: Търсим развитие на европейската сцена

04-01-2018 Тема спорт

Казах на Тити да се определи какъв иска да бъде – треньор, политик, общественик или артист

Генералният директор на Лукойл-България Валентин Златев заяви, че основната цел за обединението с Левски 2014 е по-доброто европейско представяне на компанията, чийто цели той защитава. В интервю пред агенция Блиц бизнесменът на практика признава, че проектът Лукойл Академик е достигнал своя таван и сега ще се търси надграждане с новосформирания Левски Лукойл. За целта най-силните баскетболисти на Академик бяха изпратени при сините, Тодор Стойков бе назначен за президент, а Константин Папазов остава като стар??и треньор.
„Ре??ението, което взех, не е спонтанно. Това е ре??ение, което назрява??е в годините, тъй като търсим развитие. Чест е да си ??ампион на България, но ние търсим развитие и на европейската сцена. Левски е отбор с история. Тити Папазов крепе??е баскетболния отбор на сините през последните години. С него водихме много сериозни разговори. Казах му да се определи какъв иска да бъде - треньор, политик, общественик или артист. Тити избра да е стар??и треньор, което показва неговото голямо желание и отдаденост към Левски. Сигурен съм, че в тандем с То??ко Стойков ще постигнат сериозни успехи на международното поле. Амбицията ни е да постигнем сериозни резултати на европейско равнище”, категоричен е Валентин Златев.
В същото време обаче той е на мнение, че Лукойл Академик има по-големи успехи от Левски чисто в исторически план. Студентите имат 26 титли, като 14 от тях бяха спечелени през новия век. Точно толкова отличия имат и сините. „Ако говорим за традиции по отно??ение на баскетбола, то отборът на Лукойл има повече от Левски. Но 14 години Лукойл е ??ампион, а в същото време няма??е собствена зала, в която да играе мачовете си от европейските клубни турнири, и бе??е принуден да търси различни. В Лукойл ще останат да се състезават юно??ите на клуба, които до момента не получаваха ??анс за изява, защото влизаха в игра за по няколко минути. Тъй като много на??и юно??и играят за различни отбори, то в определени мачове се получава??е така, че играехме срещу себе си. Детско-юно??еската ??кола на Лукойл е великолепна! На??ите юно??и ще продължат да се развиват при едни доказани специалисти, каквито са Жоро Давидов и Петко Маринов. Двамата са много сериозен тандем, който не бива да бъде подценяван”, каза още Златев.