Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Валя Балканска огласи  спортен център „Пулев”

Валя Балканска огласи спортен център „Пулев”

14-12-2015 Паулина АНДРЕЕВА

Спортният, политическият и културният елит на България се събра в спортен център „Пулев”, за да уважи двама от най-именитите боксьори в историята ни – Кубрат и Тервел. Братята заедно с треньора Борислав Бояджиев откриха вчера официално своята зала, в която се надяват пътя си да извървят бъдещите ??ампиони на страната и техни наследници както по успехи, така и по родолюбие.
Бойко Борисов, Йорданка Фандъкова, Красен Кралев, Христо Мутафчиев, Армен Назарян, Стефка Костадинова, ??лиана Раева, Константин Папазов и още, и още присъстваха на церемонията. Освещаването бе извър??ено от най-боксовия свещеник в света – отец Андон Шавулев. Близо 1000-та кв. м на бул. „Черни връх” бяха огласени и от космическия глас на Валя Балканска.
„??деята се роди в главата на брат ми и Борислав Бояджиев. Нямах много време да отделя за направата, но съм допринесъл с необходимото. Надявам се най-вече деца да тренират. ??ма съвсем различни спортове тук. Каланетика, танци, научих се и на право хоро. Повече има жени в залата, защото научават, че се отслабвало повече с бокс. ??скрено се надявам да видим следващия Кубрат или Тервел тук. ??ма??е години, в които сме тренирали без нищо насреща и без да знаем, че нещо ще се получи. Може??е да стане така, че в един момент да спрем с бокса и това да бъде един труд, хвърлен на вятъра, едно изгубено време. Въпреки всичко имахме надеждата, както и сега вие имате с нас. Опитваме се да направим така, че да има повече таланти и деца в спортните зали, а не да се бият по улиците и да тръгват по кривия път. Същото се отнася и за деца с трудно семейно положение. Надявам се тук да намерят точното място”, призна след церемонията Кобрата.
Той отказа да обяви сумата, която е инвестирана в залата, но според информация на „Тема Спорт” става въпрос за 3 милиона лева. Неговият брат Тервел пък благодари на всички, които са допринесли за откриването на центъра. „Доста хора ни помагат. Не може да кажем, че сами създаваме всичко, защото няма как сами да се справим. Нека да не изброявам имена, много са хората, за което съм им благодарен. На??ата фамилия е достатъчно показателна и говори сама за себе си“, каза бронзовият медалист от Лондон. Освен Бояджиев с треньорство в „Пулев” ще се ангажират и още 10-ина специалисти.