Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Ветерани на Левски отписаха титлата

Ветерани на Левски отписаха титлата

15-11-2019 Тема спорт

Редовният дял в Първа лига наскоро бе преполовен, но, изглежда, с него бяха преполовени и надеждите на Левски, че тимът най-после ще спечели титлата след 10 години пауза. „Тема Спорт“ потърси за мнение някои от легендите на сините. В анкетата трима от тях - Добромир Жечев, Стефан Аладжов и Михаил Вълчев, изразиха мнение, че Лудогорец трудно ще бъде догонен. Това стана вследствие на загубата от Ботев Пд с 0:1 в последния кръг и най-вече слабата игра на Левски. Разликата от разградчани е вече 7 точки, които хем са много, хем са малко, а в клуба решиха да наложат финансови санкции след издънката в Коматево.


ВЪПРОСИТЕ
1. Финансовите санкции след загубата от Ботев Пд могат ли да подобрят играта на Левски?
2. Изоставане на 7 точки от лидера Лудогорец много ли е?
3. Защо Левски пада и не може да обърне резултат, след като допусне първи гол?
4. Петър Хубчев трябва ли да хвърли всичко за купата, или да продължи поравно битката на два фронта?


Добромир ЖЕЧЕВ:

1. Левски трябва да играе така, че да печели всеки мач. За мен налагането на каквито и да е било санкции не е правилно. Това не е метод, който ще подейства мотивиращо на играчите, или пък чрез орязване на част от парите им те ще разберат същината. Не мисля, че такъв подход ще подобри играта.
2. Смятам, че не е малко. Гледайки играта, трудно може да догоним Лудогорец. Затова трябва да се борим за второто място. Все пак ЦСКА е още по-назад. Лудогорец след лудия шанс, който имаше, да победи Витоша в последния мач с гол в 92-ата минута, трудно ще допусне повече такива колебания. Така че Левски и ЦСКА ще трябва да се борят за второто място.
3. Необяснимо е понякога. Но отсъствието на Станислав Костов си казва думата. Той е голаджия, който в такива моменти, когато ни поведат, може да вземе нещата в свои ръце и от половин положение да вкара. В такива ситуации се явяваше като спасител на отбора. Дано да се оправи по-скоро, защото играеше с хъс. Може би сега липсва характер в отбора, за да може да не допуска загуби, след като му поведат. Няма друга такава фигура като Станислав Костов, която да ангажира защитниците с присъствието си в наказателното поле. Тези, които играят на неговото място, са под класата му.
4. Левски трябва да се концентрира върху купата и да се възползва от домакинското предимство, което ще има на осминафинала срещу Черно море. Там трябва да се насочат повече усилия, защото в шампионата трябва да се чакат гафове от страна на Лудогорец, а това ще е трудно. След трудната победа над Витоша смятам, че от тук насетне те ще бъде много по-внимателни и едва ли ще си позволят издънки. А пък времето без трофей за Левски неумолимо тече.

Стефан АЛАДЖОВ:
1. Вече десет години все едно живеем в омагьосан кръг. Нещата сякаш се повтарят всеки сезон. Започваме вече да изоставаме от Лудогорец. Борим се едва ли не да сме в тройката. Мачът с Ботев Пловдив трябваше да се вземе. Той беше задължителен, защото горе-долу имахме лесна програма. Игра се бездушно и не мога да си обясня, тъй като всичко в клуба е на доста добро ниво. Надявам се тези санкции да повлияят на играчите, но едва ли. Лошото е, че всяка година вече е едно и също.
2. Седем точки не са малко, защото Лудогорец, макар и трудно - бие. Макар и в последната минута, те победиха Витоша, а ние загубихме от Ботев. Да, още е рано, шампионатът тепърва ще се завързва. Но Лудогорец влиза във форма и показва, че умее да си печели мачовете, макар и трудно и с доза късмет, както бе с Витоша. Ние не можем нищо да направим, след като не си взимаме двубоите с отборите от челото. Лудогорец трудно се спъва два пъти в един и същ камък. Там ще вземат мерки и са го доказвали, че умеят да го правят, за разлика от нас.
3. 90 минути да не могат един гол да вкарат на Ботев, не е сериозно. Играят бездушно и това е видно. А и Хубчев си го каза след мача, съперникът желаеше повече победата, което не е нормално за Левски. Като цяло ние играем трудно с Ботев, но поне равен можеше да направим. Не мога да си обясня защо не успяваме да обърнем резултата.
4. Рано е още всички усилия да се насочват изцяло към купата. Нещата трябва да се движат паралелно. Не може да кажем, че купата ще е приоритет. Но ще ни е трудно и за Купата на България с тази игра. Хубаво е, че мачът с Черно море е в София. Те често ни минаваха път като черна котка. А в първенството предстои и разделяне на две половини. Така че битката трябва да е и на двата фронта. Но е необходимо играчите да осъзнаят, че във всеки мач трябва да излизат единствено и само за победа. За съжаление нещата не се получават и не зная, нямам обяснение, защо е така и какво се обърква.

Михаил ВЪЛЧЕВ:
1. Видно е, че играта на Левски не е на нужното ниво въпреки някои победи. Затова играчите не трябва да се сърдят за това решение на ръководството. Ако подобрят играта, запишат поредица от победи, те отново ще получават това, което заслужават. Но в мача с Ботев видяхме, че съперникът наложи такава преса в началото, че Левски не знаеше какво да направи и топката само се риташе безцелно напред. Мисля, че решението на ръководството за санкции ще стресне играчите.
2. Твърде рано е да се правят изводи, но точките наистина не са малко. Мисля, че Левски трудно ще ги стопи. Това зависи от много неща. Първо, в какво състояние ще бъде Лудогорец по-нататък, и, второ, каква селекция ще бъде направена при сините. Дали ще има подсилване и подобряване в дадена зона. И все пак, точките наистина са много и трудно ще бъде настигнат Лудогорец.
3. За конкретния мач с Ботев Левски не обърна достатъчно внимание на Неделев. Той даде разликата в играта през второто полувреме. Човек би помислил, че това е на психологическа основа да не може Левски да обърне съперник, след като е допуснал изоставане в резултата. Явно е, че играчите нямат увереност в себе си, в силите си, че могат да обърнат противника. А пък и отборите, които поведат срещу Левски, започват да играят по-затворени. Сините трудно успяват да пробият такава сгъстена и организирана защита. Оттам идват и проблемите.
4. За Левски лесни мачове няма, било за първенство или за купата. Мисля, че отбор като Левски трябва да се хвърли с всички сили и в двете надпревари. За момента основният проблем е, че е къса резервната скамейка. Залага се на млади момчета, които не се знае дали ще играят решаваща роля. Но Левски не трябва да се отказва да гони и двете цели до последно. Вярвам, че сините ще водят здрава битка и на двете места и няма да дават приоритет на някои от задачите си.