Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Всяка травма или наказание  ще е сериозен проблем на „Тича“

Всяка травма или наказание ще е сериозен проблем на „Тича“

22-01-2014 Йордан ФОТЕВ

След свиването на бюджета и сериозните промени на „Тича“ през зимата Черно море ще влезе в пролетния полусезон с нов облик. Моряците бяха напуснати от ??естима играчи, половината от които титуляри, а на тяхно място не дойде никой, ако не броим вратаря Ник Да??ев. Неговата роля обаче е само да бъде дубльор на Георги Китанов. Така на практика треньорът Георги ??ванов трябва да се оправя с около 70% от наличния през есента потенциал и ще има тежката задача да направи така, че това да не се отрази на представянето на отбора. Черно море няма как да бъде по-добър от първия дял на първенството, но надеждите са по някакъв начин поне да бъде задържано показаното дотук ниво.
Ясно е, че в мачовете от първата седморка (б.а. – Черно море се нуждае от една победа от 3 мача, за да е сред първите 7 в класирането) Георги ??ванов-Гонзо почти няма да има избор при определянето на титулярния състав. Без привлечените юно??и от ??колата треньорът има всичко на всичко 16-17 играчи. В това число влизат и 19-годи??ните Слави Сталев, Бекир Расим и Атанас ??лиев. Така всяка една контузия или наказание на „Тича“ ще бъде много сериозен проблем, тъй като наставникът почти не разполага с алтернативи.
На този етап все още е рано да се прогнозира как ще изглеждат моряците. Тепърва обликът ще бъде избистрян в контролите, първата от които е в събота с Калиакра. Определено обаче най-чувствително ще се усеща липсата на капитана Георги ??лиев, който през последните 5 години бе сърцето и ду??ата на тима. Би трябвало в негово отсъствие с по-големи отговорности да се нагърби Георги Божилов, който по-всяка вероятност ще бъде върнат малко по-назад и ще действа зад гърба на Бакари. Юно??ата на ЦСКА има много качества, но за да замени успе??но ??лиев, трябва да бъде далеч по-постоянен в изявите си. Не е изключено в ролята на плеймейкър да се въплъти и Еденилсон Бергонси, а по-сериозна роля в състава да започне да изпълнява и Тодор Паланков. По левия фланг след напускането на Симеон Райков по всяка вероятност ще бъде налаган ??ван Коконов. Централният бранител Александър Александров пък ще бъде заменен от Живко Атанасов, който ще си партнира в защита с Кирил Котев. Останалите титуляри ще бъдат същите като през есента, стига някой от младите таланти да не блесне със сериозни футболни умения. ??наче не малки очаквания се възлагат и на нигериеца Стенли Окоро, който през есента не успя да разгърне пълния си потенциал заради трудната адаптация и проблеми с контузии.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар