Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Вятърът не може да е оправдание

Вятърът не може да е оправдание

12-02-2018 Васил ВАС??ЛКОВСК??, Заслужил деятел на биатлона

Спринтът показа, че основната част от фаворитите бяха сигурни, че ще спечелят медали. Чувстваха се спокойни и уверени, но или не са направили корекции при влизането си на рубежа, или са подценили ситуацията. Толкова много гре??ки от страна на звезди като Мартен Фуркад, двамата Бьо, Шлезингер, Моравец, Расторгуйевс… Това са хора, които по принцип не бъркат на стрелба. Но може да се каже, че нито един от тях не оправда очакванията.
Същото се отнася и за българското представяне. Краси Анев стана европейски вице??ампион без гре??ка, третото му място бе с един пропуск. Сега допусна два, което е много за него, предвид беговите му умения. За Владо тези четири пропуска са истинско унижение. Той бе по-добре като преминаване на дистанцията. Хубавото е, че от четирима участници трима се класираха за преследването. Там съм сигурен, че Анев ще подобри класирането си.
Трябва обаче да се отчете, че вятърът не е оправдание за тези резултати. Чух какво казват на??ите състезатели, но не съм съгласен. Вижте отбора на Германия. От четири човека и 40 стрелби имат общо само 3 гре??ки! Да, по-лесно е с постоянен вятър, отколкото с променлив, но за мен проблемът идва от липса на концентрация или прегаряне от желание за доказване. Може да сбърка?? на прав при такъв вятър, но не и на легнал.