Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой В касата на Левски иам 450 хил. лева

В касата на Левски иам 450 хил. лева

24-03-2020 Тема спорт

В касата на Левски има 450 хиляди лева. Признанието дойде от изпълнителния директор на сините Павел Колев. Това е крайно недостатъчно за избутването на един месец, но на „Герена“ стягат коланите и гледат да се оправят с наличното. В момента клубът разчита само на дарения и приходи от продажба на билети, абонаментни карти и артикули. А на хоризонта към този момент не се задава нито нов собственик, нито голям спонсор, който да разреши финансовите проблеми.
„Сега ситуацията е трудна за всички, не само за професионалните футболни клубове. А за всички частни и търговски дружества. Целият бизнес в момента все още се опитва да се ориентира. При нас положението е такова, каквото го оставихме преди обявяването на извънредното положение, тоест - лошо. В момента изцяло разчитаме на приходите, които можем да реализираме от продажби на артикули с марката на Левски – разчитаме на привържениците си. Преди разчитахме и на продажба на абонаментни карти и билети, които очевидно в момента няма как да реализираме. Другото са дарения. Колко са парите в касата на клуба към днешна дата? Грубо казано – може би някъде към 450 хиляди лева. Като повече от половината са в сметката с дарения, които отиват само и единствено за погасяване на задълженията към Националната агенция по приходите“, заяви Павел Колев пред bTV.
Шефът посочи, че в последно време сините са намалили някои разходи. Но все още клубът се нуждае от над 1 милион лева на месец – това е санитарният минимум. „В момента, след като орязахме някои разходи и заплати, трябват към 1,2 милиона лева“, каза шефът.
След нормализирането на обстановката, сините почти сигурно ще се сдобият с нов рекламодател. Разговорите са в напреднала фаза. От клуба обаче подчертаха, че не става въпрос за генерален спонсор.