Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Гатлин се забърка в нов  грандиозен допинг скандал

Гатлин се забърка в нов грандиозен допинг скандал

20-12-2017 Тема спорт

Треньорът и агентът на атлета предлагали контрабанда на забранени субстанции

Световният ??ампион в спринта на 100 метра и в щафетата на 4х100 от Лондон Джъстин Гатлин бе замесен в нов грандиозен допинг скандал. Този път според твърденията на американеца той няма никаква вина. Но след като е бил хващан два пъти със забранени субстанции, съмненията остават.
За какво става дума? Треньорът на Гатлин – Денис Мичъл, и агентът му Роберт Вагнер бяха заловени със скрита камера да предлагат контрабанда на вещества от списъка на УАДА, с които се цели подобряване на спортния резултат. Разследването е направено от британския „??ндипендънт”, който е пратил свои репортери под прикритие в базата на спринтьора във Флорида. Журналистите се представили като продуценти от Холивуд, които искат да заснемат филм за леката атлетика. Главният герой в лентата трябвало да се състезава на равни начала с лекоатлетите.
Репортерите се срещнали с Мичъл и Вагнер, които предложили да снабдят избрания за филма актьор с препарати с тестостерон и хормони на растежа, за да може той да се подготви по-добре за снимките. Разследването на "??ндипендънт" е проведено през юли тази година, след като в изданието получили информация, че конкретни агенти и треньори управляват схема за разпространение и снабдяване на спортисти със забранени вещества. Разговорите са записани на аудио и видео, като в някои от тях представителите на Гатлин съобщили, че употребата на забранени вещества в леката атлетика е силно разпространена и описали възможностите за избягване на положителни допинг тестове. Вагнер също така подчертал, че самият Гатлин е приемал вещества за подобряване на физическата си ефективност, които се прикриват с маскиращи препарати.
Атлетът категорично отхвърли обвиненията, че е употребявал допинг, в официално изявление, а вчера стана ясно, че е прекратил взаимоотно??енията си с треньора Мичъл. „Аз не използвам и не съм използвал каквито и да било забранени препарати. Аз съм потресен и удивен, че моят треньор е имал каквото и да било отно??ение към тези обвинения. Когато разбрах, веднага го уволних. Всички юридически варианти се намират на масата, така че никога няма да позволя на който и да било да ме лъже. Нямам никакви други коментари по въпроса, тъй като сега започва вероятно една дълга юридическа сага, а последващите коментари ще бъдат от моя адвокат”, заяви Гатлин.
По темата започва допълнително разследване, назначено от президента на световната атлетика Себастиан Коу. Той е категоричен, че освен данните от британските медии, ще бъдат събрани още такива чрез прокуратурата и специални органи.