Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

26-08-2017 Германците отдавна се носят по течението

Германците отдавна се носят по течението

26-08-2017 Хари ЛАТИФЯН

През годините „Зауерланд” се превърна във водещата компания за професионален бокс в Европа. Основателят Вилфрид Зауерланд държеше най-добрите в ниските и средните категории, като мечтата му бе да установи доминация и при тежките. Именно поради тази причина бе привлечен и Кубрат Пулев през 2009-а. С течение на времето обаче шефът на компанията поетапно започна да се оттегля от бизнеса, прехвърляйки го на двамата си синове – Кале и Нисе. А оттам вече е видно, че двамата по-скоро се носят по течението, крепейки се на славата на баща си, отколкото да продължат да надграждат.
Най-добрият пример бе поведението им преди мача на Кобрата с Владимир Кличко през 2014-а. В месеците преди срещата и най-вече в броените дни, оставащи до нея, от „Зауерланд” не направиха абсолютно нищо, за да предявят претенции спрямо условията, които от „К2” им поставяха. Било то за ринга, ръкавиците, акредитации за медии, пропуски, цени на билети, отношение към българина и неговия щаб. Скандалите непосредствено преди мача бяха толкова големи, че единствено желанието на Кубрат да боксира със Стоманения чук не провали двубоя. Дали впоследствие поведението на Кобрата на ринга е било отражение на всичко това, или пък украинецът си го победи по всички правила, това е тема на друг коментар.
Но е факт, че още тогава братята Зауерланд гледаха единствено да приберат комисионата, без да се замислят за отговорността, която носят. И именно затова бе толкова чудно решението на Кубрат да остане част от тяхната агенция, след като контрактът му бе приключил. Той им се довери, а условието за това бе смяната на треньора Ото Рамин с легендата Ули Вегнер. Първоначално това проработи, като се вижда промяната в играта на Пулев. Той е много по-разнообразен и напълно заслужено си проправи път до нов мач за титлата. Встрани обаче останаха някои детайли. Например липсата на обещаната подготовка за Кобрата в САЩ. Или пък скандално високите билети за боя му с Кевин Джонсън в София, които впоследствие бяха намалени след изричното желание на българина. Това бе премълчано в името на целта.
Е, Кобрата изпълни своето, а топката за преговорите с Еди Хърн и Антъни Джошуа бе в „Зауерланд”. И отново там не успяха да отиграят картите си правилно. Като задължителен претендент се очакваше Пулев да има някакви предимства в провеждащите се разговори. Да може да определя дата, условия, място, все за нещо да има думата. Това е голямата разлика между задължителен и претендент по избор. Братята Кале и Нисе обаче явно се вълнуват от други неща и клекнаха на всяко едно условие на Хърн. Не случайно британецът открито споделя, че е добър приятел с тях. Как да е иначе, при толкова наколенки от тяхна страна…