Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Големият губещ Лудогорец

Големият губещ Лудогорец

18-04-2016 Жаклин М??ХАЙЛОВ

В петък Лудогорец постигна 12-ата си поредна победа за първенство на България. Оказа се, че това било някакъв техен рекорд в рамките на един ??ампионат. Доста невзрачен рекорд на фона на онова, което се случва??е преди две години и нещо в Европа. Сега рекордчето е от поредни победи над несъстоятелни местни конкуренти. Всъщност серията от 8 победи през тази календарна година е срещу опърпания състав от всичките останали 8 съперници в първенството.
В Разград едва ли са на Острова на блаженството поради факта, че през тази пролет

отборът без треньор

се справя по-добре отколкото с амбициозно пристигналите и злополучно оти??ли си Рибейро и Ераносян. Това, че играчите спечелиха битката с треньорите, не означава, че ще бъдат готови да го направят в най-важните изпитания на клуба през юли и август. ?? мачове като този с Черно море подсказват, че Лудогорец трудно ще влезе в европейска кондиция. ?? много трудно ще изпълни задачата си да намери място в групите на Шампионската лига. Естествено, има и резервен вариант, който ще остави проекта на футболната карта, и той се нарича групи на Лига Европа. Но за да си истински готов за Европа, ти трябва и конкуренция у дома.
Такава, каквато Лудогорец има??е в лицето на Левски през 2013 г. преди първата си успе??на кампания в Лига Европа. Каквато има??е след това в лицето на ЦСКА, Литекс, Ботев и Левски, преди да покори групите на Шампионската лига и там да направи исторически 4 точки за България. Сега без никаква конкуренция Лудогорец изглежда като големия губещ от всичко, което се случи от лятото досега в родния футбол. Да,

титлата е
поднесена
на тепсия

и може да бъде постигната с всякакви рекорди, но мачовете, в които се прави стил и отборна визия, отсъстват. Като с Черно море - леко, лежерно, без напъване и три точки. ?? след това Милсами и каква стана тя! Защото няма как срутването на на??ето първенство спрямо всички останали от чергата ни да не се отрази най-силно върху доминанта в българския футбол. Защото в Кипър, ??зраел, Чехия, Пол??а, Шотландия, Австрия се играят далеч по-стойностни първенства. Да не говорим, че Ференцваро?? заявява претенции, Динамо Загреб си е величана, Цървена звезда се връща на сцената. Бате Борисов са си абонирани за групите. Астана на Мъри също няма да иска да пее в оркестър само едно лято. Как Лудогорец ще е готов да си съперничи с всичките тези тежки съперници, след като се е разхождал в приятното време цяла пролет. Откъде ще натрупа състезателен ритъм, след като никой не го поставя под напрежение? Трудна работа!
Лудогорец е най-големият губещ от това развитие на нещата поради една проста причина – той е единственият ни конвертируем футболен продукт към момента. ?? галопиращата инфлация във футболната ни държава буквално го декапитализира. ?? моята прогноза е, че при един евентуален крах през лятото смисълът от това начинание ще бъде поставен под сериозна заплаха. За какво да съществува Лудогорец, ако не влезе в групите в Европа? Заради 2-3 хиляди фенове, които ходят на мачовете му? Не си заслужава толкова скъпо удоволствие. През този футболен сезон издръжката на Лудогорец е в десетки милиони. А приходите какви са? Как ще погледне собственикът към перспективата за втора поредна такава година. Само изваждане, и то в големи размери. А Кирил Домусчиев вече не е онзи ентусиаст, който гледахме в преди??ни години. ?? на него му трябва високо октаново число, за да е в играта с емоциите. Няма как да го радват някакви мижави рекордчета, след като сам си е спечелил покана за ложите на „Анфийлд“ и „Бернабеу“. Като футболен фен онзи ден при драмите на Реал и Ливърпул сигурно си е отговорил, както винаги в режим на монолог, на въпроса къде съм бил и къде съм сега. ?? колко вероятно е пак да отиде там като създателя на новото футболно чудо от Балканите.
След месец в Разград ще са в ситуация да празнуват, без да им се празнува. Да се усмихват, без да им се усмихва. ?? причината да се стигне дотук е и в тях. Защото като доминант освен привилегии те имат и отговорности. А най-голямата отговорност е да се борят за по-добро бъдеще на българския футбол. Нещо, което Кирил Домусчиев като член на ??зпълкома не прави. ?? бумерангът от бездействието се връща неумолимо.