Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Джо??уа - усмихнатият убиец,  който иска да помага на бедните

Джо??уа - усмихнатият убиец, който иска да помага на бедните

03-05-2017 Кевин М??ЧЪЛ, Guardian.com

Каквото и да се случи с Антъни Джо??уа, животът никога няма да е същият за него. Прясно коронован и обожаван на Острова, след като унищожи Владимир Кличко пред мултимилионна аудитория в над 140 страни и 90 хиляди на „Уембли”, смиреният младеж най-вероятно има декада от слава пред себе си, в която ще спечели още титли, почитатели и невъзможно за харчене богатство. През 2027-а Джо??уа може да е отказал се милиардер или пък, както често се случва в този спорт, да е поредната жертва на алчни „приятели”. Към момента всичко изглежда се подрежда за усмихнатия убиец, който още живее с майка си. „Можем ли да се върнем на „Уембли”? Какво повече да постигнем, с кого и за колко време? Това ми е интересно”, чуди се Антъни.
Преди време той самият е бил на пазара пред „Уембли”, продавайки „очила и колани”, споделя мениджърът му Еди Хърн. „Сега може?? да си купи?? този пазар”, ??егува се той. Вероятно скоро ще може да си купи самия „Уембли”. 27-годи??ният британец обаче има друго виждане за нещата. „Благотворителност”, казва той, че е приоритет. „Обичам да давам, да помагам на хората. Това е важно. ??скам да инвестирам, защото харесвам бизнеса”, допълва Джо??уа, който изкара 15 милиона паунда само от гарантираните приходи от мача с Кличко (украинецът също прибра толкова, но тепърва ще се разпределят парите от тв права).
След като преживя изку??енията от уличния живот в Уотфорд, избягвайки затвора за притежание на наркотици (ходи една година с гривна и дава 100 часа обществено полезен труд) като тийнейджър, той би искал да е пример за онези, които все още не могат да намерят своя път. „Знам със сигурност, че някъде там има момче, което е гледало какво направих и си казва „и аз мога”. Той ще се озове в някоя зала и ще успее да постигне повече от мен”, отчита Джо??уа. Но той самият знае, че не е месия. Няма как да спре младежите да влизат в затвора, просто защото е световен ??ампион в тежка категория, а те искат автограф от него. „Няма как да стане. Проблемът на хората с политиците е, че те говорят за неща, които се случват в определени области, където никога не са живели. Сигурен съм, че мога да помогна на много хора. Нямам против да посещавам затвора и да давам надежда на хората, просто да им помагам”.
Антъни иска да пови??и амбицията в младите и да ги накара да повярват. „Никога няма да седна с едни хлапета и да им обяснявам – „няма да постигнете онова, което не виждате. Ако не видите бентли, никога няма да поискате да си го купите”. Напротив, поканете тези деца, покажете им тези неща. Важно е, вместо да им натривате носовете, че никога няма да ги имат: „вижте какво имам, можете да гледате, но стойте далеч”. Вместо това трябва да е: „елате, вижте, вдъхновете се и поискайте да е ва??е”. Парите не са всичко. Познавам някои много богати хора. Никога не са ми дали и един паунд, но ми връчиха много повече – вдъхновение и знания”, отсича Джо??уа.