Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

16-05-2019 Добра новина за Локо (Пд) след триумфа за купата

Добра новина за Локо (Пд) след триумфа за купата

16-05-2019 Тема спорт

Общинските съветници на Пловдив гласуваха единодушно стадион "Локомотив" в парк "Лаута" да бъде отдаден на концесия на едноименнния клуб. Според нейните изисквания спортният комплекс трябва да бъде обновен, за да отговаря на изискванията на УЕФА за четвърта категория. Предвижда се и ремонт на базата в стадиона, както и на недовършения хотел в него.
Концесията се учредява за 35 години, а до края на втората година от сключване на договора концесионерът е задължен да модернизира стадиона. Общата инвестиция, която се изисква от дружеството, което ще вземе концесията, е в размер на 17 милиона лева.
Още шест милиона лева концесионерът трябва да вложи в изграждането на тренировъчния комплекс с няколко игрища. В район "Тракия", също на концесия, Локомотив ще построи тренировъчен комплекс за децата и юношите на клуба. Собственикът Христо Крушарски са е ангажирал да инвестира в двата комплекса.