Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Докога

Докога

20-04-2018 Тема спорт

Вместо върху случилото се на терена за пореден път фокусът е върху станалото на трибуните или извън стадиона. Дано и този път се разминем само с „по-малкия дявол“. В сряда вечер млада жена вместо да се прибере при близките си след работа, се озова на операционната маса, а тепърва пак ще ляга на нея. На нейното място може??е да е дете, възрастен или всеки друг на стадиона. Без значение фланелка с какъв цвят носи или пък униформа, това е чове??ко същество. Което е пострадало от някой „смелчага с маска“, воден от омраза и загубил чове??кото в себе си.
Хора, спрете се! Замислете се! Докога така? Та нали всеки е раждан от майка! Трябва ли хиляди семейства да се притесняват всеки път, когато дойде по-напечен мач? ?? в период от 4-5 часа близките на тези на мачовете да се кръстят техният човек да се върне невредим. При това без да е тръгнал на война, а на място, което трябва да носи забава.
Трябва ли центърът на столицата да прилича на военна зона всеки път, когато има дерби? ?? това заради най-много по 200 човека от хардкор агитките у нас. В 21-ви век да не успее?? да озапти?? или пък да задържи?? толкова хора не е неможене, а неискане. Необходимо ли е заради лумпените нормалните да ходят с каски, включително и тези, които не се интересуват от футбол, но точно в този момент им се налага да минат покрай стадион, на който се провежда мач между враждуващи агитки?
През есента се биха на пистата и уж щяха да се вземат мерки. След това се обстрелваха с ракети, сега полетяха и бомби…
Полицията и правораздавателните органи трябва да си свър??ат работата. ?? да пипат така, че повече дръзнали да няма. А останалите да се опитат да бъдат по-добри хора. Защото озверяването в обществото ни стана масово. Каквито сме на стадиона, такива сме и на пътищата. Там се води война, има я и на трибуните. Крайно време е да бъде сложен кръст на безумията.