Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

25-02-2016 Домусчиев: Започнах да се ядосвам

Домусчиев: Започнах да се ядосвам

25-02-2016 Тема спорт

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев коментира проблемите около стадион "Лудогорец Арена". Бизнесменът заяви, че от Община Разград се опитват да извият ръцете на ??ампионите.
"Трябва да ви призная, че започнах да се ядосвам доста на случващото се. Вече не знам дали искам благоприятно ре??ение на проблема. От Общината ни извиват ръцете. ??нвестирал съм 25 милиона лева в стадиона в Разград и базата на клуба, която е по европейски модел. Направили сме добър отбор, постигаме успехи. Смятам, че развиваме местната инфраструктура и спорт.
"Лудогорец Арена" не е мой, а на феновете, на града. Общината иска да го превърне в пустеещ паметник на глупостта. Най-лесно е да преместя Лудогорец. Мога да инвестирам парите си другаде. От това губят жителите на Разград. Слагам осветление на друг стадион и отиваме да играем там. Това ли искат от Общината", сподели Домусчиев пред Sportal.bg.
Лудогорец няма да участва в процедурата за концесия при сега??ните условия, стана ясно на нарочната пресконференция, организирана от разградския клуб. ??зпълнителният директор на "орлите" Ангел Петричев заяви, че днес е труден ден за Лудогорец. От клуба не искат да сложат подписа си под документ, тъй като според тях има много подводни мини.
Шампионите не са съгласни с одобрения от Общинския съвет концесионен договор, според който Лудогорец трябва да плаща по 0,5% от нетните си приходи от всички видове продажби. Първоначално се смята??е, че ако негативният сценарий със стадиона в Разград влезе в действие, то преместаването ще се случи за новия сезон 2016/17, тъй като Лудогорец има действащ договор за използването на стадион "Лудогорец Арена" в момента.
От Лудогорец обаче декларираха готовност да преместят отбора веднага, ако на 29 февруари общината потвърди намеренията си. Стадионите във Велико Търново, Търговище и Русе бяха споменати като варианти за домакинските двубои на тима.
Президентът на клуба Александър Александров добави, че от общината се опитват да извият ръцете на Лудогорец. Той призова общинските съветници да обмислят внимателно случая, преди да се вземе окончателното ре??ение.