Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Допинг скандал взриви родния бокс

Допинг скандал взриви родния бокс

09-11-2012 Хари ЛАТ??ФЯН

Състезателки на ЦСКА и Левски хванати с марихуана, ??нински се закани да изхвърли отборите от федерацията

Най-добре развиващият се спорт в България в последната година – боксът, бе разтърсен от грозен допинг скандал. Три състезателки на ЦСКА, Левски и Русе са дали положителни проби по време на турнира за купата на страната при жените, който се проведе в началото на октомври в Русе. Техните имена на този етап остават скрити, но е ясно, че в кръвта им е бил открит лекият наркотик марихуана.
Положителните проби със сигурност ще доведат до изхвърлянето на трите от спорта. Това обаче може да е най-малкото, с което ще се размине въпросният скандал. Президентът на федерацията Красимир ??нински се закани пред “Тема Спорт”, че няма да остави нещата така. Той бе категоричен, че може да се стигне до изхвърляне на клубовете, които те представляват.
“Чакам да излязат и Б пробите. Такива са разпоредбите, след което ще действам безкомпромисно. Няма да оставя някои треньори и клубове да се подиграват с труда ни. Градим нещо сериозно, искаме да достигнем световните върхове, а в един момент се оказва, че някои са пълни безхаберници и ни плюят в лицето. Няма да го допусна. Треньорите се оправдават, че не могат да ги контролират извън залата. Това е сме??но и няма да продължава. Президентите на клубовете ще подписват декларации, с които да гарантират за своите състезатели. Тези трите са спрели да се занимават с бокс, но са включени в отборите, за да вземат повече точки, а оттам да гонят и по-добро финансиране. За 50-100 лева работят като коко??кари. Няма да стане! Работим по цял ден, почти не спим, а ето какво получаваме. Край! Който не може да проумее, че ще работим, а няма да си клатим краката – да се маха. Такива хора не са ни нужни”, бесен бе ??нински.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар