Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

04-05-2017 Дочев още без  договор с Нафтата

Дочев още без договор с Нафтата

04-05-2017 Тема спорт

Стар??и треньорът на Нефтохимик Петър Дочев може да напусне отбора, който само преди две седмици направи ??ампион на страната. Ден след края на турнира за Купата на България Дочев благодари в социалните мрежи на ръководство и отбор за съвместната работа, което мигновено бе изтълкувано като сбогуване с бургаския клуб.
"Пуснах пост с благодарности във Фейсбук, но интерпретацията не бе??е правилна. Направих го с една цел, тъй като никога не знае?? къде ще те отведе вятърът. Не съм казал довиждане на Нефтохимик!", обясни треньорът.
Въпреки това Петър Дочев призна, че все още не знае дали ще остане начело на тима и през следващия сезон. "Много е кратко времето, за да се даде конкретен отговор. На този етап се сондира какво и как ще се случва, не мога да дам отговор дали ще продължа с Нефтохимик", заяви 43-годи??ният специалист и сам си направи своеобразен отвод за евентуално сериозно участие с подсилен състав в Шампионската лига.
"Това е сериозен проект, който не може да стане от днес за утре. Когато се прави такъв проект, за какъвто се говори в Бургас, се тръгва от треньорския пост. Но все още не сме провели никакви разговори с ръководството. ??мам и други оферти от клубове в България, но приоритет за разговор е Нефтохимик. До седмица, ще има яснота за моето бъдеще", каза още треньорът.
Дочев подчерта, че атака на ШЛ се прави с доста пари, но не скри желанието си да води отбора в турнира. „Това са средства, с които трябва да се ангажират спонсори, за да може всеки състезател да бъде спокоен за финансовите рамки. Общината и кметът на Бургас поеха инициатива за финансова подкрепа за участието в Европа и смятам, че нещата ще се случат. Волейболът е много по-евтин спорт от баскетбола, но е трудно да се каже какъв бюджет е необходим", завър??и Дочев.
Централният блокировач Николай Николов пък обяви, че иска да играе в родния си клуб и догодина. "??мам желание да остана, защото след толкова скитане у дома се чувствам най-добре. Ако проектът се осъществи и зависи от мен, аз ще остана. ??ма време за разговори“, каза Николов и добави, че тимът на се нуждае от чужденци, защото може да бъде подсилен и с класни български волейболисти.