Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Дунав:  Битката за оцеляване  ще ни смаже психически

Дунав: Битката за оцеляване ще ни смаже психически

06-12-2017 Тема спорт

Президентът на Дунав Русе д-р Симеон Симеонов бе категоричен, че и дума не може да става за изпадане на тима въпреки незавидната позиция спрямо миналия сезон. Преди година драконите бяха в първата шестица, като завършиха четвърти. Сега обаче тимът се бори за мястото си в елита. На този етап не помага и треньорската рокада на Веселин Великов с Малин Орачев.
„Има промяна в стила, но не мога да кажа същото и за играта. Факт е, че резултатите все още не са в наша полза, но е редно да не взимам никакво отношение и да изчакаме г-н Орачев да работи. Винаги сме търпели критики за начина на игра. Аз лично някои съм ги приемал, други не. Важни са били резултатите. Когато те са били добри, сме приемали всичко, но идва момент, в който те се променят, и сме длъжни да вземем тези мерки. Орачев е много добър треньор и ще се справи със ситуацията“, каза Симеонов пред Канал 3.
„С Великов никога не сме били приятели заради позициите, които имаме. Винаги сме имали нормални отношения. Аз го познавам прекалено добре и за тези 3 години съм успял да използвам всичките му добри качества и да управлявам тези, които не са толкова добри. Фактът са резултатите. Г-н Великов имаше много добър екип. Треньорската смяна трябваше да стане още лятото. Веско Великов за трите години в Дунав си избра времето, в което сам да си тръгне от клуба. Това, че той коментира после, че не е дал оставка, ние я публикувахме на сайта. Великов се притесни, че нямаше да му бъдат платени компенсациите, но нямаше да постъпим никога така с човек, с когото три години сме работили. Всичко е изчистено между нас“, категоричен бе д-р Симеонов. Той говори и за финансирането на клуба.
„Няколко пъти съм на ръба. Изключително ми е трудно в момента и с ремонтните дейности. Стадионът ни костваше много средства и нерви. Сроковете не се спазват, каквито и договори да имаш. Много тежка есен за резултатите, за ремонтните работи и финансовия ресурс, който трябваше да вложим. Финансово засега нямаме проблеми, но това се дължи на малкия брой премии, които сме изплатили. Искам победа над Левски за купата, за да имаме за какво да мечтаем напролет, иначе битката за оцеляване ще ни смаже психически. В един мач, в един бараж се свършва всичко. Аз обаче съм убеден, че няма да се стигне до там. Искам да намеря човек, който да се грижи за Дунав поне колкото мен, а дори по-добре. Моето място не е във футбола, защото си имам професия. Страшно я жертвах заради футбола, което е грешка в житейски план“, каза Симеон Симеонов.