Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Дунав:  Битката за оцеляване  ще ни смаже психически

Дунав: Битката за оцеляване ще ни смаже психически

06-12-2017 Тема спорт

Президентът на Дунав Русе д-р Симеон Симеонов бе категоричен, че и дума не може да става за изпадане на тима въпреки незавидната позиция спрямо миналия сезон. Преди година драконите бяха в първата ??естица, като завър??иха четвърти. Сега обаче тимът се бори за мястото си в елита. На този етап не помага и треньорската рокада на Веселин Великов с Малин Орачев.
„??ма промяна в стила, но не мога да кажа същото и за играта. Факт е, че резултатите все още не са в на??а полза, но е редно да не взимам никакво отно??ение и да изчакаме г-н Орачев да работи. Винаги сме търпели критики за начина на игра. Аз лично някои съм ги приемал, други не. Важни са били резултатите. Когато те са били добри, сме приемали всичко, но идва момент, в който те се променят, и сме длъжни да вземем тези мерки. Орачев е много добър треньор и ще се справи със ситуацията“, каза Симеонов пред Канал 3.
„С Великов никога не сме били приятели заради позициите, които имаме. Винаги сме имали нормални отно??ения. Аз го познавам прекалено добре и за тези 3 години съм успял да използвам всичките му добри качества и да управлявам тези, които не са толкова добри. Фактът са резултатите. Г-н Великов има??е много добър екип. Треньорската смяна трябва??е да стане още лятото. Веско Великов за трите години в Дунав си избра времето, в което сам да си тръгне от клуба. Това, че той коментира после, че не е дал оставка, ние я публикувахме на сайта. Великов се притесни, че няма??е да му бъдат платени компенсациите, но няма??е да постъпим никога така с човек, с когото три години сме работили. Всичко е изчистено между нас“, категоричен бе д-р Симеонов. Той говори и за финансирането на клуба.
„Няколко пъти съм на ръба. ??зключително ми е трудно в момента и с ремонтните дейности. Стадионът ни коства??е много средства и нерви. Сроковете не се спазват, каквито и договори да има??. Много тежка есен за резултатите, за ремонтните работи и финансовия ресурс, който трябва??е да вложим. Финансово засега нямаме проблеми, но това се дължи на малкия брой премии, които сме изплатили. ??скам победа над Левски за купата, за да имаме за какво да мечтаем напролет, иначе битката за оцеляване ще ни смаже психически. В един мач, в един бараж се свър??ва всичко. Аз обаче съм убеден, че няма да се стигне до там. ??скам да намеря човек, който да се грижи за Дунав поне колкото мен, а дори по-добре. Моето място не е във футбола, защото си имам професия. Стра??но я жертвах заради футбола, което е гре??ка в житейски план“, каза Симеон Симеонов.