Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Държавата вади 38,3 млн.  за спорт през 2013-а

Държавата вади 38,3 млн. за спорт през 2013-а

04-10-2012 Хари ЛАТ??ФЯН

Бюджетът с 2 милиона лева по-висок заради спортните училища

38 358 300 лева ще бъде бюджетът на спорта за 2013 година. Това показа справката, която “Тема Спорт” направи в Министерството на финансите. Там вчера бяха оповестени бюджетните рамки за догодина на отделните ведомства. Противно на очакванията, че за спорт парите ще бъдат намалени, правителството на Бойко Борисов за пореден път показа, че ще продължи да инвестира във федерациите. След провала на олимпиадата в Лондон се очаква??е бюджетът на МФВС да бъде значително свит. Оказа се обаче, че той не просто не е намален, а дори ще бъде с 2 милиона лева по-голям в сравнение с настоящия.
Разликата между рамките за 2012-а, когато бе??е 36 110 000 лева, и 2013-а идва от спортните училища във Варна и Бургас, които бяха открити от Свилен Нейков миналия месец. Те минават под ??апката на МФВС и разходите за тях се прехвърлят от министерството на образованието. Освен това пари ще бъдат отделени и за спортното ??коло в Пловдив, за което в момента тече процедура.
??наче не се очаква да има промяна по плана за финансиране на федерациите. В общи линии те ще запазят своите бюджети, но парите ще бъдат вътре??но преразпределени. Вместо за спортно майсторство те ще отиват за развитието на детско-юно??еските ??коли.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар