Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

03-01-2025 Държавата чака ЦСКА за съвместното дружество

Държавата чака ЦСКА за съвместното дружество

03-01-2025 Тема спорт

Това обяви спортният министър Красен Кралев

Спортният министър Красен Кралев взе отношение относно ситуацията с учредяването на съвместното дружество между ЦСКА и държавата за базите. В последните близо 2 месеца нямаше никакви коментари по въпроса както от страна на армейците, така и на Кралев.
Съвместното дружество все още не е вписано в Търговския регистър. След като това се случи, в ЦСКА ще бъдат значително улеснени в осъществяването на своите намерения за цялостна реконструкция на стадиона. Процедурата по учредяването на дружеството изискваше експерти от министерството да направят пазарна оценка на "Армията" и базата в Панчарево. Клубът, от своя страна, ще трябва да внесе паричната стойност на тази оценка, като сумата ще е в диапазона между 20 и 25 млн. лева.
Кралев, който беше гост в сутрешния блок на bTV вчера, беше попитан: "Бави ли се учредяването на съвместното дружество с ЦСКА за базите?". Отговорът на Кралев бе кратък: "Ние сме готови. Когато ЦСКА са готови - дружеството ще бъде учредено. Няма никакви пречки това да се случи", заяви министърът.
От думите му става ясно, че държавата очаква някакво действие от страна на ЦСКА, но Кралев не беше попитан за какво точно става въпрос.
Вече беше обявено, че съвместното дружество ще се казва "Спортни имоти "Българска армия". В него държавата ще апортира стадиона, както и базата в Панчарево. Червените пък съобщиха, че ще налеят над 60 млн. лв. в дружеството, които ще бъдат използвани за реконструкцията на "Армията" и още дейности по Панчарево. В ЦСКА се надяваха да стартират работа по стадиона през пролетта, а Гриша Ганчев постави за цел съоръжението да бъде завършено до 15 март 2021 г.