Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Ел Голаедор: ??цо има място в екипа  ми, ще инициираме среща с премиера

Ел Голаедор: ??цо има място в екипа ми, ще инициираме среща с премиера

12-01-2018 Тема спорт

Любослав Пенев бе попитан възможно ли е Христо Стоичков да попадне в неговия екип, а получи въпроси също и за Димитър Бербатов, Стефан Софиянски и Томас Лафчис.
„Срещам се с доста хора. ??цо има място в екипа ми. Оттам насетне вече зависи от ангажиментите. Не искам да казвам всичко засега, предстоят срещи. Софиянски и Лафчис няма да са част от екипа ми. Дали Гри??а Ганчев ме подкрепя? Не знам. Бербата не мога да го коментирам, той играе в ??ндия. Предполагам, че е „за” промяната”, коментира Пенев.
Той бе??е попитан дали ще има разговори и с бив??ия си партньор по тенис - премиера Бойко Борисов. Любо отговори: „Защо да е бив?? партньор? Просто си имаме ангажименти. При всички положения ще инициираме среща с министър-председателя”, каза Любо.
„Спонсорират се клубове и делегати - с 200, 300, 400 лева. Толкова ли струва един вот? Толкова ли струват на??ите деца? Промяната зависи от всички, които гласуват. Намерете си съвестта. Вижте под леглото, отворете ??кафчето или гардероба, вижте в колата, в багажника. Намерете я тази съвест и елате да гласувате. ??зтупайте, ако има прах, ползвайте тупалка, ако прахта е много. ?? да не я забравите съвестта в хотелската стая. Чувам, че се организира спане, ядене, пиене. Трябва да внимаваме, че в същия хотел ще има и евродепутати. Да не се излагаме по стълбите и коридорите по никое време”, в типичния си стил добави Пенев.
„Футболният съюз в момента е пирамида с върха надолу. Но тази пирамида ще бъде обърната с върха нагоре. Сега??ните подготвят стратегия за 4 години. Докъде ще стигнат? Та те изминаха 14 и се хвалим с една направена база. Ако ще чакаме още толкова години за друга - да сгъваме цирка и да си ходим”, отсече Любо.
„Ще разчитам на екипа, аз съм колективен играч. Във всеки отдел ще има суперспециалисти, абсолютни експерти - финансист, юрист, спортен директор, административен - висококвалифицирани хора. ??скам БФС да е модерен. Ще въведем електронно картотекиране, за да не пътуват представителите от страната, като губят време и правят изли??ни разходи. БТВ направи една анкета за два месеца - от октомври до декември 2017-а. Резултатите бяха потресаващи - над 82% от участвалите не се интересуват от български футбол!”, добави Пенев.
„Ще опитам да се срещна с всички клубове. Не критикувам настоящите управляващи. Просто не могат, не разбират и не искат. Капацитетът е такъв.
Също така, ако отборите ни са пълни с чужденци, кога ще ги видим на??ите момчета българчета? Шампионът от последните години какъв принос има към националния отбор? Къде играят футболистите от ??колата му?! Тук съм, за да върнем българския футбол на мястото, което заслужава. Представители на БФС обикалят страната, запла??ват местните структури и отбори: „Любо, като дойде и вземе властта, и ви изгонва всички!”. Няма такова нещо. При мен ще има ред, дисциплина и организация, иначе няма да стане - скромничко и бачкаме. Аз винаги излизам за победа - хиксът и загубата не ме интересуват. Не съм осъдил още БФС, но ако спечеля делото, парите ще бъдат дарени на деца. Ре??ението да се кандидатирам назрява??е отпреди две-три години. Още като бях селекционер”, добави Пенев.
„Откакто се знае, че ще се кандидатирам, се изля страхотна помия срещу мен. Аз ли съм виновен за тези 12-14 години?!”, каза още Пенев.