Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

30-01-2020 Законът за хазарта мина на първо четене

Законът за хазарта мина на първо четене

30-01-2020 Тема спорт

Парламентът прие на първо четене Закона за хазарта, който предижда държавен монопол в лотарийния бизнес. За да влезе в сила, той трябва да мине още веднъж през парламента и да бъде гласуван на второ четене. Именно този проектозакон на Валери Симеонов накара босът на Левски Васил Божков да заяви, че ще спре финансирането на футболния клуб, ако той бъде гласуван.
Вчера 116 депутати казаха „За“ закона, 2 против, а 68 се въздържаха. От БСП се обявиха против текстовете.
Предложението за измненеие на закона е на Валери Симеонов, а с него се прекратяват лицензите на частните фирми, а лотарийните игри се дават само на държавата. Лидерът на НФСБ отрече, че става въпрос за опит за преразпределение на лотарийния бизнес. „За съжаление съвсем наскоро се установи, че частните оператори, които извършват този тип дейност, икономисват голяма част от данъците. В много държави от Европейския съюз е наложен държавен монопол върху тези игри“, обясни Симеонов.
За да влезе в сила закона, той трябва да мине и на второ четене в парламента.