Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

27-02-2018 Замерването с писма в  баскетбола продължава

Замерването с писма в баскетбола продължава

27-02-2018 Тема спорт

Замерването с писма в българския баскетбол продължава с пълна сила. Спортът с оранжевата топка, който и без това не се намира в никак добро състояние, се тресе с все по-голяма скорост от скандали и проблеми. Вчера серията от удари между съдиите и Академик Пловдив продължи. 41 рефери застанаха зад председателя на своята комисия и колега Владимир Цеков. Те призоваха президента на студентите Васил Врачев да разкрие какви доказателства има, по повод внушенията, че е му е искано нещо, за да се води полуфиналът с Рилски спортист за Купата на България по конкретен начин.
„Уважаеми г-н Врачев – не измествайте акцента от обвинението, което си позволихте. Искаме да Ви напомним, че за подобни твърдения се носи наказателна отговорност. Молим Ви най-учтиво да докажете, че г-н Цеков ви е поискал нещо, като предоставите доказателствата пред нас и съответните органи”, се казва в част от писмото.
Отговорът не закъсня. „Г-н Цеков, никога никой не е казвал, че сте искали пари от мен за решаване на дадена среща. Ако Вие сте приел, че единствената причина да ми се обадите е да ми искате пари, това е изцяло ваше мнение, което не желая да коментирам. Ако сте се засегнал от нещо, което сте си помислил, това не е мой проблем и не виждам причина да се извинявам на някого. Искам да попитам нещо и тези 41 съдии, подписали декларацията, някои от които познавам от деца. Господа, ще дойдете ли утре да свирите среща на Академик Бултекс 99 и как ще свирите – безпристрастно или пристрастно? Ще си правите ли отводи от всяка среща на този клуб, защото сте обидени лично на президента и считате, че е извършил дисциплинарно нарушение, а и престъпление срещу председателя на съдийската комисия, от който в определена степен зависят оценките ви и който определя дали ще свирите в даден мач и дали и как ще бъдете наказани?”, пише в няколко от абзаците на писмото на Академик Пд.