Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

27-02-2018 Замерването с писма в  баскетбола продължава

Замерването с писма в баскетбола продължава

27-02-2018 Тема спорт

Замерването с писма в българския баскетбол продължава с пълна сила. Спортът с оранжевата топка, който и без това не се намира в никак добро състояние, се тресе с все по-голяма скорост от скандали и проблеми. Вчера серията от удари между съдиите и Академик Пловдив продължи. 41 рефери застанаха зад председателя на своята комисия и колега Владимир Цеков. Те призоваха президента на студентите Васил Врачев да разкрие какви доказателства има, по повод вну??енията, че е му е искано нещо, за да се води полуфиналът с Рилски спортист за Купата на България по конкретен начин.
„Уважаеми г-н Врачев – не измествайте акцента от обвинението, което си позволихте. ??скаме да Ви напомним, че за подобни твърдения се носи наказателна отговорност. Молим Ви най-учтиво да докажете, че г-н Цеков ви е поискал нещо, като предоставите доказателствата пред нас и съответните органи”, се казва в част от писмото.
Отговорът не закъсня. „Г-н Цеков, никога никой не е казвал, че сте искали пари от мен за ре??аване на дадена среща. Ако Вие сте приел, че единствената причина да ми се обадите е да ми искате пари, това е изцяло ва??е мнение, което не желая да коментирам. Ако сте се засегнал от нещо, което сте си помислил, това не е мой проблем и не виждам причина да се извинявам на някого. ??скам да попитам нещо и тези 41 съдии, подписали декларацията, някои от които познавам от деца. Господа, ще дойдете ли утре да свирите среща на Академик Бултекс 99 и как ще свирите – безпристрастно или пристрастно? Ще си правите ли отводи от всяка среща на този клуб, защото сте обидени лично на президента и считате, че е извър??ил дисциплинарно нару??ение, а и престъпление срещу председателя на съдийската комисия, от който в определена степен зависят оценките ви и който определя дали ще свирите в даден мач и дали и как ще бъдете наказани?”, пи??е в няколко от абзаците на писмото на Академик Пд.