Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

18-03-2015 Започват ремонти на зала „Фестивална”, Националния стадион, Дианабад и зала „София”

Започват ремонти на зала „Фестивална”, Националния стадион, Дианабад и зала „София”

18-03-2015 Тема спорт

4 млн. лв. ще бъдат отделени за ремонт на зала „Фестивална“, съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на заседание на Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта.

Предвижда се също закупуването на електронно табло и реконструкция на терена на Националния стадион „Васил Левски“, основен ремонт на зала „София“ и частични подобрения на базата в Дианабад.

Зимният дворец също ще бъде напълно реновиран. В момента обаче се изчаква ре??ението на съда, за да стане ясно дали ще трябва да се изпълнява старият проект или процедурата ще стартира наново.

„Без значение какво ще е ре??ението, ремонт ще има“, категоричен бе??е Кралев.

Още около 3 млн. лв. ще бъдат инвестирани в изграждане на спорти съоръжения в страната. С тях ще се финансират малки обекти в максимално голям брой общини.

Разработена и утвърдена е нова програма „Децата и спортният клуб”, съобщи още министърът. Нейната цел е създаване на условия и възможности за подпомагане на спортните клубове в работата им за начална подготовка на деца, за организиране на прояви и за участието на деца в спортни надпревари. Чрез новата програма ще се предостави възможност на още около 1 000 подрастващи от страната да се включат в спортни занимания.

Разработва се също и програма, чрез която целево финансиране ще получават талантливи деца на възраст между 9 и 14 години.

110 спортисти са включени в двете нива на проектоолимпийския отбор на Република България за ??грите в Рио де Жанейро през 2016 г., стана ясно още от изказването на Красен Кралев по време на заседанието. Още 74 състезатели, юно??и и девойки до 23 години с класирания 1-6 място от европейско първенство и 1-8 място на световно първенство попадат в олимпийския резерв. Отделени са средства и за 107 спаринг-партньори и резервни състезатели. От последните две групи се очаква участие на Зимните олимпийски игри 2018 г. и Летните олимпийски игри 2020 г.

По „Програма за развитие на спорта за високи постижения и детско-юно??еския спорт за олимпийски спортове“ са включени 370 състезатели в детско-юно??еска възраст от индивидуалните спортове и 165 от колективните спортове.

Министърът уведоми комисията и за вчера??ната си среща с изпълнителния директор на ЦСКА Александър Тодоров и председателя на сдружение „ЦСКА Завинаги“, на която се взе ре??ение ремонтите, направени от сдружението да бъдат признати като инвестиция на футболния клуб.

Красен Кралев коментира и напрежението, което се създаде около федерациите по биатлон и стрелба.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар