Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Защо Лудогорец продава трудно

Защо Лудогорец продава трудно

17-01-2016 ??во БЪРЗАКОВ

За близо 5 години в А група Лудогорец е реализирал само един сериозен изходящ трансфер - продажбата на Жуниор Кайсара през лятото в Шалке. Една сделка, но каква. Разградчани взеха за защитника близо 10 пъти повече пари от разходите, които са направили за него по привличането му, заплати, премии и т.н.
В същото време постоянно се говори за интерес на чужди клубове към футболисти на Лудогорец. Но трансфери няма. Явно ръководните фактори в Разград не са готови да продават на всяка цена, а гонят докрай определени критерии, които са заложили. Това е и причината при тях толкова трудно да се осъществи изходящ трансфер. Те предпочитат да рискуват и да изпуснат даден състезател без пари, отколкото да се разделят с него за по-малка сума, отколкото му искат. Затова пропаднаха много сделки като тази за Роман Безяк например, за когото Лудогорец спокойно може??е да получи поне 2 милиона евро, след фурора, който направи нападателят в груповата фаза на турнира Лига Европа. Прекалено високата трансферна сума, която искаха от ръководството на клуба за правата на словенеца, предизвика ситуация, в която той напусна като свободен агент и разградчани не получиха нищо за него. Това без съмнение бе огромен гаф, тъй като бе пропуснат моментът за страхотна сделка. ??дентична ситуация се получи и с други конвертируеми футболисти на ??ампионите, които клубът не успя да продаде в точния момент.
Определено си личи, че Лудогорец иска да се наложи като клуб, който продава скъпо и не се разделя лесно с водещите си футболисти. Това, от една страна, е добре, защото показва ясна политика и високо самочувствие, но, от друга, създава предпоставки за пропуснати ползи. Понякога е по-добре да надмогне?? егото си, да отстъпи?? крачка назад, но да направи?? сделка, макар и не при предварително заложените и желани параметри.
Лудогорец като млад клуб на трансферния пазар обаче все още учи своите уроци. Безяк бе един от тях. Сега актуална е темата около Владислав Стоянов. В Лудогорец си знаят каква сума търсят, за да се стигне до подписи, но трябва да имат предвид, че има моменти, които не бива да се изпускат, защото годинките на водещите им играчи напредват, а това автоматично се отразява и на цената им.
Трансферната политика на клуба относно изходящите трансфери трудно може да се нарече успе??на, след като си привлякъл десетки състезатели, а си продал само един за добри пари.