Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Златен шанс за ЦСКА в седмицата на чудесата

Златен шанс за ЦСКА в седмицата на чудесата

11-05-2019 Георги АТАНАСОВ

Изминаващата седмица бе подвластна на чудесата в Шампионската лига. А тази вечер ЦСКА получава златен шанс да промени статуквото в българския футбол и по този начин да продължи по разтърсващ начин седмицата на чудесата. Вече втръсна всяка година да ни сервират едно и също безвкусно ястие. Време е за промяна. И ЦСКА е призван да я осъществи!
Лудогорец е притиснат до стената и напрежението е в неговия лагер. Те имат какво да губят. ЦСКА пък може само да се възползва от открилия му се златен шанс и

да нанесе решителен
удар по статуквото

Необходима е вяра като тази на „Анфилд” и, разбира се, известна доза късмет. Да се победи Лудогорец с два гола разлика не е лесна, но в никакъв случай не е и невъзможна задача. Всички, които са на стадиона в събота вечер, трябва да вярват и най-вече футболистите в червено.
Едно е ясно - „Армията” ще бъде пълна и всички предпоставки за голям мач на ЦСКА са налице. Лудогорец е силно разклатен и сега е моментът ЦСКА да се възползва от това и да нанесе решителен удар. В противен случай интригата в шампионата приключва и до края ще гледаме познатата безвкусица. Всичко е много просто - победа на ЦСКА с два гола разлика ще означава крайно интересни мачове до края на сезона. При успех с едно попадение шансовете за червена титла ще са под 10%, а при всякаква друга развръзка шампионът ще е предопределен на 99,9 %.
На ЦСКА в момента му е необходимо двойно чудо - сценариите от „Анфилд” и Амстердам трябва да се преплетат в едно. Ударите под кръста срещу отбора не спират. Похвати не се подбират, това е ясно. Виждате какви картони се дават на ЦСКА и какви се спестяват на други отбори.
Чисто спортно-технически ЦСКА и Лудогорец имат своите проблеми. На армейците ще им тежи липсата на креативния Тиаго, а и ако Бодуров не е на разположение, задачата става още по-сложна. Това са двама ключови футболисти за състава, единият умее да създава положения и да реализира, а другият придава самочувствие и стабилност в тима. Кадровият ресурс в ЦСКА е ограничен, а в добавка върху половин дузина играчи виси и дамоклевият меч на картоните. Тенденцията срещу ЦСКА се вижда много ясно в последните мачове, когато реферите по списък вадят от игра един след друг висящите със санкции футболисти. От другата страна Лудогорец е видимо разклатен. През почти цялата пролет отборът показва слабо представяне. Машината скърца и това е видимо за всички. Дори в Разград си го признават с половин уста.
Самият двубой е троен. Всичко може да се случи. Плюсовете и минусите се уравновесяват. В ЦСКА има подем с новия треньор, а и енергията от пълните трибуни ще е от голямо значение. Силните страни на Лудогорец пък са по-високата кадрова стойност на определени позиции и по-сработеният състав, който е свикнал да играе подобен тип мачове. Много важен ще е и психологическият фактор край терена. Армейците са водени от професорите Петрович и Пенев. В другия лагер пък Стойчо

Стоев е сериозно
притиснат заради
играта и резултатите

Загуба от ЦСКА почти сигурно ще означава, че той ще е пътник след края на сезона, без значение дали Лудогорец спечели титлата. Ножът е опрял до кокала в Разград...
Много е интересно какъв подход към мача ще изберат корифеите Люпко и Пенев. Дали ще се търси бърза развръзка? Дали ще се поеме по-голям риск с цел да се гонят двата гола разлика, или ще се заложи на малко по-сигурното - победа на всяка цена, без значение с какъв резултат. Въпросителните в тактически аспект не са една и две. Но предимството е по-скоро на страната на ЦСКА. Червените са по-непредвидимият отбор. Слабост в тима може да дойде от защитата, като най-притеснителни са статичните положения. А при отпадане на Бодуров от мача проблемът ще е още по-сериозен.
Трябва да се внимава и за провокации. Румънският познайник и капитанът за „пример” са обичайните заподозрени. Не е изключено и сериозна съдийска тесла да повлияе. Дано конспирацията не се окаже вярна...
Българско чудо в европейски стил ще бъде невероятно изкупление и възмездие за всички драми и страдания на ЦСКА през последните години. С оглед развитието на първенството напрежението трябва да е при Лудогорец, защото може да загуби иначе изглеждащата предизвестена 8-а поредна титла. ЦСКА пък може да се докосне до мечтата, която бе на космическо разстояние само преди десетина дни.
На „Армията” вече трябва да се замислят и за следващия сезон. Отборът допусна доста грешки в първенството през пролетта и не успя да се възползва напълно от лъкатушенето на Лудогорец. Липсва достатъчно класа, а и някои играчи просто са с лимитирани възможности. Със сигурност психологически отборът все още е разклатен след мачовете с Ботев. Така или иначе тази вечер ЦСКА получава отлична възможност да се вдигне от пепелта и да полети към титлата.