Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

17-08-2016 ??вет за финала: Ще бягам с цялата си любов и ще оставя сърцето си на пистата

??вет за финала: Ще бягам с цялата си любов и ще оставя сърцето си на пистата

17-08-2016 Тема спорт

Българската топ атлетка ??вет Лалова заяви, че вече е изпълнила целта си на Олимпиадата в Рио, но ще бяга във финала на 200 метра с цялото си сърце.

Тя се класира за втори път след 2004-та година на финал на ??грите, като в Атина завър??и на пето място. ??вет влезе във финала със седмо време.

"Аз вече изпълних моята цел, тя бе влизане във финала. Говорим за един от най-трудните спортове, не случайно е и от най-гледаните. Спринтът на 200 метра е почти толкова труден, колкото и този на 100. Целта вече е постигната и съм много щастлива," заяви ??вет в ефира на Нова телевизия, за "Здравей, България".

"Ако искате да кажа, че отивам и ще взема медал, това е изключително трудно," коментира тя за очакванията си от утре??ния финал. "Ще бягам с цялата си любов и ще оставя сърцето си на пистата, пък каквото Бог покаже."

"Насочих цялата си подготовка към 200 метра, спринтът на 100 метра се разви толкова много, че по едно време се чудех дали тези жени са живи същества. Сега с резултатите от преди години, си извън играта още в сериите. Затова много спринтьорки се насочиха съм дисциплината 200 метра, и аз намерих своето място там. Много е трудно да се подготвят и двете спринтови дисциплини, отстрани изглеждат леки бяганията, но на нас ни коства много. Трябва??е да поема този риск," допълни ??вет Лалова.

Финалното бягане на 200 метра е на 18 август от 4:30 часа.