Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Идва нова смяна на властта в Левски

Идва нова смяна на властта в Левски

20-01-2020 Тема спорт

Вероятността Левски скоро да има нов собственик става все по-голяма. Индикациите, че настоящият силен човек Васил Божков и неговите фирми ще се оттеглят от клуба, вчера придобиха реални очертания. Направи ги самият бос на сините. Това се случи на продължилата над 2 часа среща с фенове на тима. На сбирката, която се състоя на „Герена“, босът е споменал, че ако бъде приет новият проектозакон за хазарта и бизнесът с лотарията му бъде отнет, той няма да продължи да вади по 2 милиона на месец за издръжката на Левски. Божков деликатно е потърсил подкрепа от феновете, но не се знае дали ще я получи. В сряда предстои нова сбирка, този път в по-тесен кръг.
Ако ситуацията остане непроменена, нещата отиват към постепенно оттегляне на Божков от клуба. Така през лятото, а дори може и по-рано, ще трябва да се търси нов притежател на мажоритарния пакет акции на Левски.