Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Имате си Найджъл, действайте

Имате си Найджъл, действайте

07-07-2020 Желю СТАНКОВ

Левски най-после намери нападател, който да прилича на последния истински герой на този пост Гара Дембеле. Обаче при сините никога няма пълно щастие, по-скоро нещата отиват на пълно нещастие, та сега се налага да се обсъждат спекулации с бъдещето на Найджъл Роберта. Тъкмо младият нидерландец опозна съотборниците си, свикна с обстановката, разгледа мацките в София и сините изпаднаха в невиждана досега финансова криза, наред и с пандемията и ситуацията стана такава, че отнякъде трябва да се измислят някакви пари. И кой, кой, кой, оказва се, че именно Найджъл Робърта е най-конвертируемият играч в съблекалнята, тъй като Ейолфсон едва ли държи цена поради здравословното си състояние, а и заплата, която няма кой да му даде в същия размер на този етап.
Левски трябва добре да премисли плюсовете и минусите от евентуална раздяла с Роберта. Да, ясно е, че ако утре някой сложи на масата 2 милиона лева в брой на масата на Наско Сираков, той изобщо няма да мисли дали да посегне към пачките, защото това означава бързо спасение и прекъсване на агонията на клуба. Пък чак тогава сините могат да мислят за нов нападател, който естествено, че ще е някой евтин и по-слаб. Нека отбележим, че Роберта далеч не е от най-скъпите футболисти на Левски.
Извън финансовата част, в спортно-технически план е важно сините да задържат нидерландския голаджия. Вижда се, че той влиза в пътя и вкарва голове от така наречените задължителни. А вече е спорно дали той би се приспособил към изискванията на следващия треньор на сините, като тук уточняваме, че Гошо Тодоров, въпреки всички приказки и закани, все пак си е временен вариант. Той още на първия си ден засипа с похвали Найджъл, а трябва да припомним, че другият нападател Станислав Костов остана на "Герена" след помилване от треньора, който в момента няма други варианти за върха на атаката, след като и Дени Алар приключи с престоя си в София. Други класически тарани просто няма. А и като гледаме какво е положението, няма и да има. Така че, имате Роберта, действайте.