Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой ??ма ли пилот на „Герена“

??ма ли пилот на „Герена“

05-03-2018 Желю СТАНКОВ

Тези дни Стойчо Стоев ей така, от нищото, каза че Левски първо трябва да направи клуб, а след това отбор. Никак не е случайно, че след напусналия Асен Букарев, сега още един бив?? служител на сините казва всъщност, че ябълката е гнила. Много хора скочиха на Буки за това му откровение, но ето, че има и още един глас в негова подкрепа. А забележете, Стоев и Букарев не са от така наречените скандалджии, интелектуалното им ниво е доста над средното за футболната гилдия. У техните думи няма елемент на мъст, те по-скоро правят услуга на запалянковците, които си мислят, че на „Герена“ всичко е цветя и рози, че клуба е смазана ма??ина, че всеки момент Делио Роси ще превърне Левски в атакуващ, атрактивен и привлекателен за собствените си привърженици тим. Колкото и малко да са тези запалянковци, има такива идеалисти, които смятат, че сините са се качили на правилната магистрала и цепят въздуха.
Само за някакви си 90 минути в празничния 3 март, всички тези въпроси получиха своя отговор, макар и не напълно категоричен. Един мач с Берое, около който се разбра, че нито Левски скоро ще се превърне в нормално функциониращ клуб, нито скоро Делио Роси ще направи силен отбор. Първо, за да си покани?? гости, е редно да удари?? една прахосмукачка, да позабър??е??, да проветри??… Да, Левски като клуб 2-3 пъти месечно кани запалянковци на стадиона. Въпреки, че Левски – това са същите тези запалянковци. Някои романтици казват, че всички са едно семейство.
Че това не е така, се разбра още с влизането на стадиона. Някой път, когато вали дъжд и се очаква ниска посещаемост, от Левски обявяват гордо, че ще раздават безплатни дъждобрани на входовете. А сега, какво прече??е от клуба да организират безплатен чай за всеки зрител? Малък жест, но важен. След това – новия сектор А, гордостта на ??во Тонев, супер лъскавата и европейска трибуна, вече е леко занемарена. Така нареченият кетъринг е на отчайващо ниво, в тоалетните от 4 казанчета 2 не работят и като цяло всичко европейско постепенно се превръща в побългарено.
За сметка на гостите разбира се. Феновете си плащат уж да им е комфортно, а не получават адекватно качество на продукта. А този мач не само, че не трябва??е да завър??и, а не трябва??е изобщо да започва. Дележурният делегат как се е подписал, че има всички условия за провеждане на мач? Непочистеният сняг не само предразполага към хвърляне на снежни топки към терена, но бе и опасен за зрителите. Няколко от тях се подхлъзнаха и паднаха. За тяхното здраве някой от футболния процес помисли ли?
Но у нас е повече от видно, че този футболния процес е объркан. Мачове се отлагат само, ако има опасност за здравето на играчите. А за здравето на публиката някой мисли ли? ??ли феновете са само за фон. В нормалните държави мачове се отлагат и забавят, дори ако има заледени улици към подстъпите на стадиона. Някой от клуба Левски някой може??е да извади 1000-2000 лева да наеме хора да почистят трибуните от снега. ??ли пък предния ден да призове доброволци от публиката да помогнат. Случвало се е друг път, фенове са се отзовавали. Ама оперативното ръководство явно не знае тези неща. ?? не е ло??о Спас Русев да обърне внимание на служителите си. Крайно време е! А иначе сектор В защо не бе??е отворен, след като и А не бе почистен?! ?? изобщо – кой взима ре??енията, има ли пилот на „Герена“?
Ето заради такива уж странични неща Стойчо Стоев казва, че Левски преди всичко трябва да стане подреден клуб. ?? след това отбор. ?? сега да свържем нещата. В Левски не виждат ли, че продукта, който предлага Делио Роси, не може да докара на трибуните брой публика, която да вкара някой лев в клуба от билети. Едно и също и едно и също, от време на време се появява заблуда като тази след 4:1 със Септември и това е. Да, гре??ка няма, не става дума за късмет, за съдията, за терена, за съперника. Самият Делио Роси такава му е философията. След всеки мач той си изтъква на преден план подредената игра в дефанзивен план и прави анонси, че един ден нещата ще се подредят и напред. При толкова много привлечени играчи и немалко време за моделиране на отбор, италианският треньор отново подхвърля, че иска нови и още по-скъпи футболисти. Е, щом има кой да му вярва, кой да му изпълнява изискванията, може пък изведнъж да се получат нещата. Но на този етап ??ансовете Левски да стане интересен на онези привърженици, които не ходят на стадиона, защото отбора не им харесва, са малко над нулата.
Това е положението, феновете винаги се делят на категории. Онзи ден на стадиона едните искаха и хвърляха снежни топки по съдиите и играчите на Берое, а другите осъждаха този вид действия. Но и двете групи са привърженици на Левски.
Тези, които са на стадиона, въпреки състоянието на отбора, осъждат онези, които си стоят по домовете заради неатрактивния тим. Но и тези, и онези са фенове на Левски. Един ден и двете групи ще бъдат заедно на стадиона. Само, че клубът трябва сериозно да промени начина на си на работа. Но преди всичко е необходима промяна в мисленето. След което при наличието на добър отбор, феновете ще се върнат на стадиона, независимо от това дали има сняг и как се казва треньора и каква му е визитката.