Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой ?? написала с молив: Локомотив е жив

?? написала с молив: Локомотив е жив

31-07-2015 Желю СТАНКОВ

Проблемът на Локомотив София в никакъв случай не е естетически. Новите собственици и изпълнителният директор наистина имат интересна, или нека да го кажем любопитна визия, поради което образуваха първите насме??ки спрямо себе си още когато се появиха на Общото събрание. Николай Гигов, който поддържа??е фигура на манекен с изискано облекло, а фризурата му бе??е стилна, да не би да не направи така, че сега клубът не просто да е в проми??лената зона на София, а направо в тръните, дори след прахоляка.
Потърсете снимки на семейство Глейзър, собствениците на Манчестър Юнайтед. Братята Глейзър изглеждат като смахнати работници в лаборатория за изследване на жаби, но всъщност са много добри финансисти и явно имат добър нюх при избор на директори и мениджъри. Нека да сме наясно, Николай Гигов бе човекът-всичко или човекът, имащ претенции да знае и може всичко и може би заради това Локомотив бавно и методично бе затрит. ?? изобщо собствениците на клубове у нас изключително много подценяват структурата на дружествата. ??звинете, но Го??о Марков да е изпълнителен директор на каквото и да било, изобщо не е в реда на нещата. Къде е учил той и как е придобил знания и умения за такъв отговорен пост?
Бив??ият вече собственик Гигов обаче, без да иска, предизвика може би най-странното награждаване в историята на световния спорт изобщо. Осъдените на смърт имаха право на последна дума преди да им бъде изпълнена присъдата. Последна дума, но каква. Ама, че реквием за една футболна любов! Сълзи, гарнирани с усмивки, приятелски потупвания и някакви последни думички на ухо. Тогава умря и последната надежда в „Надежда“. Това е все едно на едно дете на бедни родители в ??сперих да му дадат 50 лева, а то да не може да им се израдва, защото единствената сладкарница в града е фалирала. Е, да върне ли 50-те лева или да чака някога някой да направи нова сладкарница. ?? за какво са му тези пари, като няма какво да си купи с тях. Така и с Локо София. Покъртителните кадри намериха място дори спортните емисии на чуждестранни телевизионни канали. Хората в Европа научиха още нещо за особеностите на българския футбол. Разбраха за едни запалянковци, които иззеха функциите на футболната централа и строиха отбора, след което бръкнаха в торбата с медалите. Един ден това ще им остане. Футболът не е само точки и голове, има и такива интересни моменти. Пичове, дайте да ви връчим медалите, ама ние знаем, че от утре почти всички от вас ще се разбягат, без особено да им пука какво е бъдещето на Локомотив. ?? някои треньори, и голяма част от играчите направиха точно това. Защото любовта и романтиката в съвременния свят си имат граници.
?? както се казва в приказките, обръщаме нова страница и там виждаме само публиката. Без изобщо да подценяваме ролята на новите собственици, ако ги няма будните и верни запалянковци, колкото и малко да са те, няма да има никаква приказка. Ситуацията в „Надежда“ е такава, че феновете сега не знаят да се радват ли, да плачат ли. Новите владетели, които са наричани ??еговите „агробарони“, поне видимо имат желание да инвестират и да развиват на практика фалиралото дружество. Без да си поставят срокове, без да афи??ират цели, дуетът Касев&Льосков говори сериозно и с конкретика. За първи път от отговорен фактор в Локомотив чухме какви са дълговете, към кого са и как те смятат да ги погасят. При Гигов само се носеха слухове кога е „захлебил“, кога е „потънал“ и общо взето това се подразбира??е по поведението на футболистите. Нито дума за данъци, нито дума за дължими суми към бив??и футболисти или треньори, освен ако някой техен адвокат не се разприказва, че въпреки влезли в сила съдебни ре??ения, те не се изпълняват и клубът някак си получава лиценз.
Е, лиценз вече няма. Феновете така или иначе нямаха сериозни аргументи да си регистрират чисто нов клуб, който да почне от А окръжна група с 0 лева в касата, но и 0 лева задължения. ?? сега ще трябва да емоционално да изплащат това, което Николай Гигов остави в наследство. Отива?? на мач, кефи?? се, обаче знае??, че нещо не е точно така, както ти се иска да бъде. Така или иначе поне на този етап пред локомотивците нямат перспектива да си правят ново награждаване. Освен, ако не се надяват БФС да промени регламента на В групите, който засега не позволява на друг тим, освен победителят в крайното класиране да премине на по-горно ниво. Въпросът е колко време ще трае търпението и на запалянковците, и на новите инвеститори. Те може и да не боравят с футболна терминология, може да не правят разлика между ??орти и фланелка, но пък имат достатъчно време да осмислят това, което правят. Може пък да се окаже, че хубавите неща наистина стават бавно. ?? е по-добре да има?? насреща си реални, макар и странни фигури, отколкото енигматични лъскави баровци като Николай Гигов. Остава само на новите да им пламне искрата и да се получи огън.
Всяко ново начало освен нов огън, носи и нови моменти във фолклора. Сега вече онази катеричка рунтавелка, пак се качила на табелка, но написала с молив: Локомотив е жив. А и нека да си го кажем – не бяха малко тези, които в отчаянието си смятаха, че с футболната им любов вече е свър??ено. Но както са казали хората по стадионите – умиране има, отказване не…

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар