Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

12-02-2018 Йордан Йовчев: Чепеларе не случайно  чака новите си ??ампиони

Йордан Йовчев: Чепеларе не случайно чака новите си ??ампиони

12-02-2018 Тема спорт

Всички сме вторачени в Радо Янков; Зографски е окрилен от любовта

Йордан Йовчев посочи Радослав Янков като неговия фаворит за спечелване на медал от олимпиадата в Пьончан. Носителят на 4 отличия от летни ??гри в спортната гимнастика изрази мнение, че освен сноубордиста ??анс за качване на почетната стълбичка имат и представителите ни в биатлона.
„Броят спортисти е добър. Всички сме вторачени в Радо Янков, също и в биатлона. Чепеларе не случайно чака ??ампиони. Сигурно не е случайно, в Родопите са много трудолюбиви хората”, коментира легендата пред Нова тв, визирайки именно факта, че Янков е от Чепеларе, откъдето е и Екатерина Дафовска, ??ампионката ни от Нагано 1998.
Йовчев не пропусна да се по??егува с успеха на Владимир Зографски. Самоковецът се нареди на историческото 14-о място в ски скоковете на нормална ??анца, подобрявайки с 5 позиции рекорда от олимпиади за България на Владимир Брейчев от Сараево 1984. „Окрилен е. В кръга на ??егата, четох, че е влюбен, сигурно това го окрилява. Много са факторите, трябва много работа и доста късмет”, каза още гимнастикът, визирайки годежа на българина с полякиня.
Йовчев допълни, че вече не му липсва гимнастиката като спорт, но продължава да поддържа форма и да тренира. „Наситих се на големия спорт. Влизам в залата, гледам първенства. Правя доста открити уроци, не само в София, но и в страната. ??зискванията в спортната гимнастика вече са много високи. Няма начин да избегне?? травмите. Не може да бута?? един състезател непрестанно, трябва сам да го иска??”, обясни още легендата. Той промотира и своето събитие, което предстои след месец в София. „На 12 март ще участвам в ??ампионската гала с Албена Денкова. Но е спорно дали ще ме видите на леда. ??зключително сложно е. Ще насоча усилията си към това, което мога”. Там ще участват световноизвестни изпълнители и ??ампиони по фигурно пързаляне – Алексей Ягудин, Татяна Тотмянина, Роман Костомаров, Максим Маринин, Оксана Домнина, Максим Шабалин, и други. Проектът включва още театрални и циркови артисти, възду??ни и ледени акробати и водещи солисти и всичко това с добавка на невероятно светлинно ??оу.