Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой КАС държи ЦСКА на тръни до 26-и

КАС държи ЦСКА на тръни до 26-и

23-06-2017 Тема спорт

ЦСКА очаква окончателно решение, по жалбата за евроучастието си, от Арбитражния съд в Лозана до 26 юни (понеделник). Първоначално прогнозите сочеха, че отговор на жалбата на клуба ще бъде даден още до петък, но това почти сигурно няма да се случи.
ЦСКА сезира международния съд, след като бе изваден от жребия за Лига Европа минути преди неговото начало в понеделник. Това е станало по лично решение на генералния секретар на УЕФА Теодор Теодоридис. Червените бяха заменени от Дунав Русе. Юридическият екип, който защитава правата на ЦСКА, веднага е подготвил документи за жалба до КАС, като арбитражът ще даде окончателния отговор дали армейците ще играят в Лига Европа, или няма да бъдат допуснати до турнира. УЕФА трябва да се съобрази със съда. Любопитно е да се отбележи, че до този момент евроцентралата под никаква форма не е съобщила официално защо ЦСКА бе изваден от жребия, какво следва за клуба оттук насетне и за какъв период евентуално няма да може да играе в евротурнирите.
Отговорът от КАС ще развърже ръцете на червените относно селекцията, която в момента е в изчаквателен режим. На база на решението на съда в Лозана армейците ще финализират разговорите, които имат за няколко нови играчи.
Отворен остава въпросът около бъдещето на Петрус Бумал и Арсенио Нунеш в ЦСКА. За Арсенио треньорът Стамен Белчев заяви, че се чака в лагера още във вторник. 3 дни по-късно португалецът още не се е появил в Австрия и армейците явно опитват да договорят продажбата му в Морейрензе. За Бумал не е съобщено нищо, но е на 99% сигурно, че той ще се раздели с ЦСКА.