Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

05-04-2017 Калоян Махлянов стана първият европеец, учител по сумо в Япония

Калоян Махлянов стана първият европеец, учител по сумо в Япония

05-04-2017 Тема спорт

Калоян Махлянов стана първият европеец, учител по сумо в Япония. В присъствието на стотина гости той откри собствена ??кола по сумо, съобщиха японските медии. 34-годи??ният бив?? "одзеки" се подвизава??е с прозвището Котоо??у като състезател, а като треньор сега ще е Наруто. Той се раздели с ??колата Садогатаке и откри своя с разре??ението на директорите на Японската асоциация по сумо.

Калоян е наел помещение в токийския район Сумида и планира след две години да построи нова сграда. Бив??ият сумист, който е родом от село Джулюница, ще тренира 20-годи??ния Венцислав Кацаров, който у нас се състезава??е в свободната борба при юно??ите до 120 кг. Младият българин вероятно ще дебютира в професионалното сумо в края на месец май. Той е висок 195 см и тежи 133 кг. Другите двама състезатели на Наруто са Котокобая??и, който е на 15 г., висок е 167 см и тежи 92 кг, и Котохонма.

Калоян Махлянов се отказа от състезателна дейност през март 2014 г., след като спечели титла през май 2008-а и заема??е втория по сила ранг "одзеки" за 47 турнира от най-престижната сумо верига в Япония.