Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

17-07-2017 Камбуров през сълзи: Тръгвам си заради Крушарски

Камбуров през сълзи: Тръгвам си заради Крушарски

17-07-2017 Тема спорт

Капитанът на Локомотив Пловдив Мартин Камбуров говори пред медиите веднага след като футболистите получиха дължимите им пари от президента на клуба Христо Крушарски. Нападателят обяви, че напуска отбора със сълзи на очи. Той не скри разочарованието си от боса на Локомотив и обяви, че не иска повече да разговаря с него.

Мартине, разбрахте ли се с президента на Локомотив Христо Крушарски?
- Не, аз с него не съм говорил. Имах да си взимам пари. Взех си ги и това е.
Оставаш ли в отбора, или си тръгваш?
- Тръгвам си.
В каква посока си тръгваш? Окончателно ли е решението да напуснеш Локомотив?
- Категорично напускам. Посока все още не съм избрал. Ще видим, тепърва ще решавам какво да правя.
Как ще разтрогнеш договора си с Локомотив – по вина на клуба или по взаимно съгласие?
- За мен това е формалност. Аз никога не съм ощетил Локомотив, както и никога не съм печелил от Локомотив. Напротив само съм давал. Жалкото е, че си тръгвам по този начин от клуба. Причините са неадекватните изказвания и решения на президента Христо Крушарски. Той не е Локомотив Пловдив. Локомотив – това е публиката и хора като мен, които са си оставили имената в историята – Христо Бонев, Христо Колев-Бащата, Аян Садъков Бог да го прости. Така че аз не си тръгвам.
Мъчно ли ти е от това решение, което взе?
- Разбира се. Аз съм бил в Локомотив три години, когато нямаше никой в клуба. Стоял съм без заплата по 4-5 месеца, а феновете ни събираха пари. А сега да кажат, че съм си тръгнал по тази причина, е малко смешно.
Кое най-много те огорчи в цялата ситуация?
- Не може след 140 гола за Локомотив да си тръгна по този начин. Но Крушарски е човекът, който дава парите и поръчва музиката. Искам само да кажа, че се говореше преди мача с Етър в Ловеч, че съм си тръгнал заради пари. Това е крайно грешна информация. Трябва да го споделя пред цяла България, за да се знае. Месец май, когато оставаха три–четири кръга до края на сезона, последната заплата, която бяхме взели, бе за януари. Имахме някакъв шанс за Европа, а нямаше един лев в клуба. Нямаше дори пари за бинтове и други такива работи. Тогава дадох от мен лично една сума на клуба, за да може Локомотив да раздаде някакви пари. Така че не е вярно, че Мартин Камбуров не е играл срещу Етър заради финансови проблеми.
Какво ти каза Христо Крушарски по телефона, за да решиш да напуснеш Локомотив?
- Точно три минути трябваше да го слушам, без да имам право на отговор, защото беше много емоционален. А каза неща, които няма как да ги кажеш на Мартин Камбуров. Аз съм човек с име и достойнство и с този човек няма за какво повече да разговарям.
Тръгваш си обиден, но какъв е вариантът да се върнеш в Локомотив?
- Просто не трябва да разговарям с Христо Крушарски. Няма какво да си кажа с този човек. Аз не си тръгвам от Локомотив, пак казвам. Локомотив е публиката, Христо Бонев, Христо Колев, Мартин Камбуров…
А какво би казал на феновете, те очакваха да останеш?
- Аз най–много исках да остана в Локомотив. Желаех да си завърша кариерата подобаващо. Виждаме как хората го правят на Запад, как се отблагодаряват на играчите, дали много на клубовете. А аз мисля, че съм дал на Локомотив. Това не е било само когато отборът е бил шампион, а и в моменти, когато е трябвало тимът да се спаси от изпадане. Кой както иска да го оцени. Някои от феновете може би ще ме подкрепят, други може и да не са съгласни с мен. Всеки има право на мнение.
Би ли се върнал на „Лаута”, за да завършиш кариерата си в Локомотив при други обстоятелства?
- Аз в момента съм на 36 години. Въобще не съм решил дали ще играя другаде, или ще прекратя кариерата си. Няма сега да взимам решението, а може би до една седмица или десет дни.