Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

17-07-2017 Камбуров през сълзи: Тръгвам си заради Кру??арски

Камбуров през сълзи: Тръгвам си заради Кру??арски

17-07-2017 Тема спорт

Капитанът на Локомотив Пловдив Мартин Камбуров говори пред медиите веднага след като футболистите получиха дължимите им пари от президента на клуба Христо Кру??арски. Нападателят обяви, че напуска отбора със сълзи на очи. Той не скри разочарованието си от боса на Локомотив и обяви, че не иска повече да разговаря с него.

Мартине, разбрахте ли се с президента на Локомотив Христо Кру??арски?
- Не, аз с него не съм говорил. ??мах да си взимам пари. Взех си ги и това е.
Остава?? ли в отбора, или си тръгва???
- Тръгвам си.
В каква посока си тръгва??? Окончателно ли е ре??ението да напусне?? Локомотив?
- Категорично напускам. Посока все още не съм избрал. Ще видим, тепърва ще ре??авам какво да правя.
Как ще разтрогне?? договора си с Локомотив – по вина на клуба или по взаимно съгласие?
- За мен това е формалност. Аз никога не съм ощетил Локомотив, както и никога не съм печелил от Локомотив. Напротив само съм давал. Жалкото е, че си тръгвам по този начин от клуба. Причините са неадекватните изказвания и ре??ения на президента Христо Кру??арски. Той не е Локомотив Пловдив. Локомотив – това е публиката и хора като мен, които са си оставили имената в историята – Христо Бонев, Христо Колев-Бащата, Аян Садъков Бог да го прости. Така че аз не си тръгвам.
Мъчно ли ти е от това ре??ение, което взе?
- Разбира се. Аз съм бил в Локомотив три години, когато няма??е никой в клуба. Стоял съм без заплата по 4-5 месеца, а феновете ни събираха пари. А сега да кажат, че съм си тръгнал по тази причина, е малко сме??но.
Кое най-много те огорчи в цялата ситуация?
- Не може след 140 гола за Локомотив да си тръгна по този начин. Но Кру??арски е човекът, който дава парите и поръчва музиката. ??скам само да кажа, че се говоре??е преди мача с Етър в Ловеч, че съм си тръгнал заради пари. Това е крайно гре??на информация. Трябва да го споделя пред цяла България, за да се знае. Месец май, когато оставаха три–четири кръга до края на сезона, последната заплата, която бяхме взели, бе за януари. ??махме някакъв ??анс за Европа, а няма??е един лев в клуба. Няма??е дори пари за бинтове и други такива работи. Тогава дадох от мен лично една сума на клуба, за да може Локомотив да раздаде някакви пари. Така че не е вярно, че Мартин Камбуров не е играл срещу Етър заради финансови проблеми.
Какво ти каза Христо Кру??арски по телефона, за да ре??и?? да напусне?? Локомотив?
- Точно три минути трябва??е да го слу??ам, без да имам право на отговор, защото бе??е много емоционален. А каза неща, които няма как да ги каже?? на Мартин Камбуров. Аз съм човек с име и достойнство и с този човек няма за какво повече да разговарям.
Тръгва?? си обиден, но какъв е вариантът да се върне?? в Локомотив?
- Просто не трябва да разговарям с Христо Кру??арски. Няма какво да си кажа с този човек. Аз не си тръгвам от Локомотив, пак казвам. Локомотив е публиката, Христо Бонев, Христо Колев, Мартин Камбуров…
А какво би казал на феновете, те очакваха да остане???
- Аз най–много исках да остана в Локомотив. Желаех да си завър??а кариерата подобаващо. Виждаме как хората го правят на Запад, как се отблагодаряват на играчите, дали много на клубовете. А аз мисля, че съм дал на Локомотив. Това не е било само когато отборът е бил ??ампион, а и в моменти, когато е трябвало тимът да се спаси от изпадане. Кой както иска да го оцени. Някои от феновете може би ще ме подкрепят, други може и да не са съгласни с мен. Всеки има право на мнение.
Би ли се върнал на „Лаута”, за да завър??и?? кариерата си в Локомотив при други обстоятелства?
- Аз в момента съм на 36 години. Въобще не съм ре??ил дали ще играя другаде, или ще прекратя кариерата си. Няма сега да взимам ре??ението, а може би до една седмица или десет дни.