Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

17-10-2020 Караславов поиска акциите в Ботев Пд

Караславов поиска акциите в Ботев Пд

17-10-2020 Тема спорт

Прокуристът на Ботев Пд ги дава на трета страна

Прокуристът на Ботев Пловдив Асен Караславов поиска акциите на клуба. Вчера той входира заявление до Управителния съвет на Сдружение ПФК Ботев. В него ръководителят на жълто-черните иска мандат за предоставяне на ценните книжа на трета страна с цел продажба срещу задължение за издръжка и участие в Управлението на канарчетата. През „Тема Спорт“ ви информира, че бившият собственик Георги Самуилов е навиван да се върне начело на клуба. В момента Сдружение ПФК Ботев държи 61 процента от акциите.
„Обръщам се към Вас в качеството Ви на собственици и държатели на мажоритарния пакет акции на Акционерното дружество с молба за възлагане на мандат за срок от един месец, считано от датата на вашия отговор на настоящото заявление, на мен Асен Димитров Караславов – Прокурист на ПФК Ботев АД, за предоставяне на акциите на трета страна с цел продажба срещу задължение за издръжка и участие в управлението на клуба. В тази връзка ви уведомявам, че ще поема ангажимент към вас за предоставяне на нужната информация и уреждане на договор за прехвърляне и закупуване на акциите при наличие на съгласие от ваша страна. Настоящето заявление цели коректно и отговорно отношение от страна ПФК Ботев АД относно уреждане собствеността на акциите на дружеството, респективно обезпечаване нормалната работа в клуба. Подписването на евентуален договор между Сдружение ПФК Ботев Пловдив и трета страна ще бъде основано на Устава и Вътрешните правила на дружеството. Очаквам Вашето решение в рамките на 3 дни (до19.10.2020 г. включително)“, написа Караславов в писмото си до сдружението.