Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Кличко с 0,5 кг  по-лек от Тайсън

Кличко с 0,5 кг по-лек от Тайсън

28-11-2015 Тема спорт

Ще си наче??а егото с него, закани се ??ампионът
Видях страх в очите му, надява се британецът

Владимир Кличко е с точно 0,5 килограма по-лек от Тайсън Фюри. Двамата застанаха лице в лице на кантара вчера за последен път преди дне??ния сблъсък в Дюселдорф. Световният ??ампион в четири от петте най-важни версии на професионалния бокс тежи 111,5 килограма и за пореден път демонстрира перфектна физическа форма, която мнозина отдават на забранени стимуланти предвид възрастта му от 39 години. Претендентът пък закова кантара на 112 килограма и видимо отстъпва като мускулатура на украинеца.
Очакванията претеглянето да се превърне в някакъв фарс и Тайсън отново да напомни за себе си, не се оправдаха. Вместо това 27-годи??ният британец изглежда??е пределно концентриран и нито за момент не отстъпи при размяната на остри погледи между двамата. „Видях страх в очите му. Това е един упла??ен човечец. Утре (б.р. - днес) ще има нов световен ??ампион. Свалих близо 30 килограма, защото по-малкото тегло означава повече бързина, а скоростта е мощ. Очаквайте експлозия в Дюселдорф. Съдбата ми е в тези две ръце. Касиус Клей бе??е подценяван срещу Сони Листън, но го би. Лион Спинкс също бе така срещу Мохамед Али, както и Бъстър Дъглъс и Майк Тайсън. Всеки има своя ??анс. Ще го нокаутирам”, изрази увереност непобеденият Фюри (24 успеха).
„Може да ви прозвучи егоистично, но аз имам огромно его. ?? мисля да го наче??а с Фюри. Не става въпрос за някой друг, а за мен самия и това, че искам да го победя. Егото ми е голямо и има нужда да бъде запълнено с него. Не съм упла??ен, а респектиран, защото страхът има и полезна страна. Той те кара да си нащрек”, каза от своя страна Стоманения чук, който не е побеждаван от 2004-а, като вече има 64 успеха и само 3 поражения.
Мачът днес ще започне около полунощ и ще бъде предаван пряко по Спорт+. На трибуните се очаква да има 54 хиляди зрители. Фюри ще получи близо 5 милиона паунда за двубоя, докато Кличко ще заработи три пъти повече.