Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Клубовете се разбраха, ще получат автономия

Клубовете се разбраха, ще получат автономия

01-06-2017 Хари ЛАТ??ФЯН

Променят формата на волейболната купа, спират включването на „чужденците”

Клубовете от елита на родното волейболно първенство ще могат да се самоуправляват и да избират председател на Суперлигата, без той да им бъде спускан от федерацията. До това обединение стигнаха отборите, които са част от елита. Те имаха заседание във вторник, като според информация на „Тема Спорт” то е преминало изключително пламенно и в продължение на близо 4 часа.
В крайна сметка водещите клубове са постигнали консенсус с ръководството на Лигата. Основната точка, която е била дискутирана, е именно автономността на НВЛ. Сега предстои това ре??ение да бъде одобрено от следващото заседание на Управителния съвет на централата. Клубовете са получили уверение от страна на ??ефа на федерацията Данчо Лазаров, че исканията им ще бъдат уважени и през следващия сезон Суперлигата ще мине като Комисия към БФВ, чиито ре??ения само ще бъдат утвърждавани, без да бъдат преразглеждани. ??менно по подобен начин първенството се администрира??е по времето на управлението от страна на ??ефа на Черно море Красимир ??лиев.
Друга важна точка, по която са постигнали консенсус отборите, е свързана с провеждането на турнира за Купата на България. Тимовете са се обединили около идеята надпреварата да бъде между двата полусезона, в началото на януари. Тя ще бъде без възможност за привличане на състезатели от чужбина, които да пристигат само за седмица и след това да си тръгват, както бе през последните сезони. Ако Лигата намери средства, то ще има и още един турнир, който да се играе в началото на месец май, по модела от тази година.
Директорът на НВЛ Евгени ??ванов е уверил клубовете, че от следващата кампания ще стартира сайт на първенството, в който да има онлайн статистика, отговаряща на годината, в която се намираме в момента – 2017. Взето е още ре??ение да не бъдат допускани до участие тимове, които нямат действащи ??коли и минимум по един отбор при юно??и млад??а и стар??а възраст. В същото време Пу??ката е отчел, че разходите за Суперлигата през този сезон са възлизали на 500 хиляди лева. Не е ясно обаче за какво точно са били похарчени тези пари.