Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

09-08-2016 Когато всичко загуби смисъл, част II

Когато всичко загуби смисъл, част II

09-08-2016 Тема спорт

Преди близо 2 месеца (на 14 юни) 21-годи??ната гимнастичка Цветелина Стоянова преживя тежък инцидент - падна от ??естия етаж и е с много сериозни травми.
Sportinglife.bg написа в деня след драмата на момичето - няма нужда да превръщаме една чове??ка история в сензация и да ровим в нея в търсене на материал за писане. Заглавието тогава бе "Когато всичко загуби смисъл" и, за съжаление, продължава да е актуално.

Публикувахме по темата само още веднъж, след официален бюлетин от болницата за състоянието на Цветелина. Сега го правим отново, потресени от факти, изложени във facebook от колегата от в. "Сега" Явор Евтимов, който е изкарал 2 седмици в същата болница.
Ето публикацията му в личния му профил, споделена и с членовете на Асоциацията на българските спортни журналисти:

"Вследствие на дългогоди??на техническа неизправност в гръбнака прекарах последните две седмици като пациент на клиниката по неврохирургия в „Пирогов“. Поради неособено тежкия характер на операцията, която претърпях – отстраняване на дискова херния в лумбалните пре??лени, през повечето време бях подвижен на собствен ход. Но, за съжаление, като част от рехабилитационните кръстосвания на коридора по неволя се изправих очи в очи с един куп чове??ки трагедии.
Станах пряк свидетел включително на ??умно отразеното по медиите преместване на гимнастичката Цветелина Стоянова, направила преди месец и половина опит да посегне на живота си по особено жесток начин. В клиниката не подозираха, че съм спортен журналист, и бях подминат от иначе извънредните мерки, предприети с цел никой от гилдията или съпровождащите я папараци да не припари до отделението в опит да се добере до новата знаменитост сред пациентите...
В крайна сметка не забелязах нито един колега да се навърта около т. нар. В??П стая №3, която по стечение на обстоятелствата се намира??е точно срещу тази, в която бях настанен аз. Видях само едно изтерзано 21-годи??но момиче и покрусената й баба, която не се отделя от нея нито за миг и която неколкократно повтори: „Нямам доверие на никого.“
?? с основание! Защото, оказа се, „заплахата“ съвсем не е вън??на, а вътре??на... Най-жадни за долнопробно зрелище излязоха санитарите, които съвсем безцеремонно нахлуваха, понякога на тълпи, в стаята на Цвети с телефони в ръце (не изключвам вероятността някои от тях да разчитат на хонорар от кафявите „агенции“). Та се наложи стар??ата сестра да се провиква през коридора, че „Това не е маймуна в клетка!“.
??менно тази реплика ме накара да снимам вратата на стая №3. В момента тя олицетворява границата между елитния спорт и реалния живот. ?? представлява физическата преграда пред онези, които нямат морални задръжки. Според лекарите и рехабилитаторите, с които говорих, Цветелина Стоянова е що-годе добре и постепенно ще се възстанови. Но тя най-много има нужда от спокойствие. Затова, хайде всички да я оставим на мира..."