Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Конкуренцията – ахилесовата на пета на оранжевите

Конкуренцията – ахилесовата на пета на оранжевите

18-04-2013 Ангел ЧЕРВЕНКОВ, специално за „Тема Спорт“

Постоянството е в основата на успе??ното представяне на Литекс. Това неминуемо води след себе си и до добри резултати. Младите играчи на Стоичков придобиват все повече увереност и опит. Много важно е ловчанлии да съумеят да се справят с проблемите си в дефанзивен план. Липсата на основна фигура като централния защитник Николай Бодуров нару??ава синхрона в отбрана и това води до гре??ки като тези от мача със Славия.
Въпреки това стилът на игра на Литекс и агресията, с която го прилагат ми допадат. Така, че очаквам изключително интересен и динамичен мач с Левски. В последните два двубоя за купата ловчанлии показаха, че са по-добрия отбор. Ло??ото е, че други фактори оказаха влияние върху крайния изход от битката. Определено оранжевите имат да си връщат на съперника.
Не трябва обаче да се избързва и с прекалените фанфвари и хвалби за Литекс. ??грачите имат огромен потенциал и бъдещето е пред тях, но не бива да се очаква някакъв невроятен максимума, като се вземе в предвид опита и годините. Вижда се, че Стоичков умее и е накарал футболистите си да се раздват до последно и да дават всичко от себе си на терена. Хубаво е, че толкова млади те показват характер, желание и воля за победа. Неотстъпват в единоборствата, доста са активни ив двете фази на игра. Останалите неща са до възможности – тактически и технически. Въпросът е каква ще е политиката на клуба от тук нататък. Защото този състава, ако се допълни, разбира се на определени постове, за да се засили конкуренцията, има потенциал да се бори догодина за титлата. А в момента има какво да се желае още по отно??ение на конкуренцията.
Похвално е, че се дава ??анс на много българи, на момчета от Академията на Литекс и това е бъдещето. Работата на един треньор е да подготови отбора, да обясни на футболистите какво точно иска от тях и да им даде ??анс за извява. От там на сетне всичко зависи от играчите и техните умения и способности. Ако те имат нужната психика, техника, тактика и класа, както е с Георги Миланов, например, нещата се получават.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар