Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

20-04-2015 Кралев утвърди 20 проекта на стойност 125 000 лева

Кралев утвърди 20 проекта на стойност 125 000 лева

20-04-2015 Тема спорт

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев утвърди 20 проекта по 14 вида спорт, които ще се реализират в 13 населени места по новата програма на ММС „Децата и спортният клуб”. С нея за пръв път ще се финансират дейности на спортни клубове с възможност за развитие на детския спорт.

С проекти са кандидатствали 87 клуба от 34 населени места. Програмата ще се реализира от 1 май до 31 декември 2015 година. Първоначално по нея бяха предвидени 100 000 лв., но поради големия интерес средствата бяха увеличени на 125 000 лв.

При успе??но реализиране на програмата ще се осигурят допълнителни финансови средства за раз??иряване на обхвата й през следващите години.

Целта на пилотната програма „Децата и спортният клуб” 2015 е създаване на условия и възможности за подпомагане на спортните клубове в работата им с деца за начална спортна подготовка и участието им в спортни прояви. Тя е разработена на основата на приемственост и е съобразена с нарастващия интерес и желанието на спортните клубове за кандидатстване с проекти за развитие на детския спорт.

Програмата е разработена в изпълнение на Концепцията за насърчаване развитието на спорта за всички - основен документ за реализиране на един от приоритетите в дейността на Министерството на младежта и спорта.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар