Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Красен Кралев: Търгът за базите  ще е до два месеца

Красен Кралев: Търгът за базите ще е до два месеца

10-07-2017 Тема спорт

Министърът на спорта Красен Кралев говори пред „Тема Спорт” по повод очаквания от година насам търг за базите на ЦСКА - „Армията” и Панчарево. Още преди 12 месеца от държавната институция обявиха, че предстои да се проведе такъв. Това се налага заради прекратяването на договора за стадиона и базата край София между фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД и спортното министерство. В началото на тази година пък правителството реши да промени статута на „Армията” и Панчарево и те да се трансформират от публична държавна собственост в частна държавна.
Министърът на спорта Красен Кралев обясни ситуацията пред „Тема Спорт”:
„Все още се подготвя документация, трябваше да се изготвят оценки за някои земи. В момента текат вътрешни процедури при нас, поради които не сме завършили всичко. Не чакаме развитие около фалиралото дружество, а процесите са при нас”, разясни Кралев.
На въпрос кога се очаква да се проведе търгът за базите на ЦСКА, той отговори: „За два месеца би трябвало да успеем. Смятам, че след не повече от два месеца търгът ще се проведе”, каза Кралев, което означава че това ще се случи в началото на септември.
В момента ЦСКА използва под наем „Армията” и Панчарево по силата на сключен с министерството договор в средата на юли 2016 г. Той ще е валиден до провеждането и спечелването на търга за базите.
Красен Кралев на няколко пъти намекна, че ЦСКА ще получи „Армията” и Панчарево за дългосрочно ползване. В края на месец май, точно преди наддаването за активите на фалиралото ПФК ЦСКА АД, той заяви пред bTV: „Появяват се всякакви хора и фирми, които искат да участват в тези търгове. Футболен клуб се явява да си вземе емблемата и наследството през годините. Явяват се и някакви фирми. Те какво ще я правят тази емблема?”, коментира Кралев преди малко повече от месец.