Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Красимир ??ванов: Левски върви  по ускорен път

Красимир ??ванов: Левски върви по ускорен път

18-11-2017 Тема спорт

Ограниченията пред Асен Букарев ще са много малки, заяви изпълнителният директор на Левски

??зпълнителният директор на Левски Красимир ??ванов разясни защо клубът е ре??ил да създаде длъжността мениджър и координатор на спортно-техническата дейност и да назначи на нея Асен Букарев. С тези действия на клуба на практика Даниел Боримиров престана да е спортен директор.
„Назначаването на Асен Букарев на нова длъжност в клуба е може би логично продължение на културата в Левски да се промотират собствени кадри, които да се развиват. За нас предизвикателствата са много. Ние търсехме млад човек, който да работи, да се развива, да помогне на клуба по-бързо и ефективно да направи някои неща. В негово лице виждаме такъв човек, още повече че той е дълбоко свързан с това, което се случва на оперативно ниво - познава треньорския щаб и хората в клуба. Така че се надяваме в тази му нова роля той да помогне на Левски по-бързо и по-ефективно да управлява своята дейност. Освен това имаме и друга главна причина за назначението - в треньорския щаб има много чужденци. Опитваме се да имаме баланс откъм различни възгледи към управлението на футболната дейност - както с първия отбор, така и с други са свързани директно с интересите на клуба - накъде се развиваме, как да го правим, къде седим спрямо другите. Въпроси, на които ежедневно трябва да се питаме какви са отговорите“, каза ??ванов пред Канал 3. „Очаквам Букарев да има голямо желание за работа, защото де факто ограниченията пред това, което може да се направи, са много малки за него. Ние до момента ясно сме заявили, че искаме да вървим по ускорен път на развитие. Търсим и такъв метод на работа. Така че към него очакванията са такива - да ни помогне в осъществяването на повече задачи. Малко е общо на този етап, но с поемането на новата позиция ще дойде и необходимостта да се уточняват детайли по нея. Ще трябва да се направят планове и бюджети. Но това е отправната точка“, посочи директорът.
Асен Букарев пък заяви, че на плещите му е легнала огромна отговорност. „Чувствам се отлично, след като работя за най-големия клуб в България. Спортистите не бягаме от предизвикателствата, обичаме ги. Надявам се да оправдая доверието. От момента, в който Спас Русев проведе разговор с мен и ме покани да заема тази длъжност, на плещите ми легна огромна отговорност. Целите пред клуба и отбора са ясни, като постепенно ще преминаваме от общи към по-детайлни. Те ще са както краткосрочни, така и дългосрочни и ще се следват. Ще бъде начертан път за постигането им“, каза Букарев пред клубната Левски ТВ.