Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

01-03-2018 Лазаров се оттегля след световното

Лазаров се оттегля след световното

01-03-2018 Тема спорт

Когато му дойде времето, Владо Николов може да ме наследи, обяви ??нженера

Президентът на родната федерация по волейбол Данчо Лазаров ще се оттегли от поста след световното първенство тази година. Шампионатът на планетата ще се проведе съвместно с ??талия от 9 до 30 септември, като страната ни ще е домакин на два от етапите, а финалите ще са на Апенините. ??нженера заяви в предаването „Златният гейм” по Диема спорт, че този форум ще е последният голям за него начело на централата. Дали това действително ще се окаже така, е въпрос на време, тъй като и друг път той е отправял подобни твърдения, но впоследствие е променял мнението си.
„Световното през есента тази година ще е последният ми голям форум като председател на федерацията. Когато се зададе възможност България след толкова години да организира световно, защо да не го направим?! ??ма сигурно много гре??ки, които съм допуснал през тези години. Като му дойде времето, ще ги кажем. Волейболът е успе??ен спорт. Радвам се, че имаме тези резултати. ??маме приятели и приятели в кавички. Нека приемем нещата философски и да си вървим по пътя. Пък това за кервана го знаете, нали?”, коментира Лазаров.
Той посочи Владимир Николов като вариант да го наследи на председателския пост. „Влизате много надълбоко. Сигурно и това ще стане, когато му дойде времето. Нека Владо натрупа този опит. Той се справя добре в Левски. Владо Николов бе привлечен по моя инициатива. Аз настоях да бъде утвърден като генерален секретар. Ако съм имал някакви други намерения, няма??е да правят тези гимнастики. Случиха се някои неща, но нищо фатално. Владо намери своя път, да е във волейбола, а не да е на бюро и да праща мейли по цял ден. Левски мина един много дълъг път, откакто аз бях там. Първо бе Левски Сиконко, след това Левски Волей, след като предадох щафетата, поканих Владо Николов. ??ма??е и друга алтернатива – Мартин Стоев. Всички състезатели с действащи договори, с малки изключения, бих казал кои са те – То??ко Алексиев, Боян Йорданов и Андрей Жеков, не поискаха да подпи??ат с новия клуб на Владо Николов, който от Левски Волей стана Левски Бол. Премина се през труден период, играчите се пръснаха по други клубове, в това число и ЦСКА. Сега вече се радвам, че Владо е поел нещата добре. Селекцията, която е направил, резултатите, играта – удовлетворяват ме, че не съм сгре??ил, че му предадох щафетата”, каза още ??нженера.