Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Левски инвестира над 1,5 млн. лева в базата

Левски инвестира над 1,5 млн. лева в базата

23-10-2019 Тема спорт

Ръководството на Левски продължава да следва амбициозната си програма за подобряване на материалната база и подобряване на условията на работа на детско-юношеската школа. Парите, които до момента са отишли за тази дейност, вече надхвърлят милион лева и гонят 1,5 милиона. Вчера на „Герена“ започнаха изграждането на 8 чисто нови съблекални. Те ще се помещават в старото общежитие, което се намира непосредствено до изкуствения терен. И това няма да е всичко. Сградата, която се намираше в окаяно състояние, ще бъде основно реновирана. Вчера бе махнат покривът й, ще бъде сложен нов. След това модерните съблекални и лекарски кабинет ще бъдат на разположение на детско-юношеската школа. Когато това приключи, клубът няма да спре. Наред след това е изграждането на нова трибуна на изкуствения терен, на който мачове от първенствата играят голяма част от наборите от ДЮШ. Най-вероятно тя ще бъде с козирка.
До момента новата власт на сините напълно обнови съблекалните и тунела в сектор В на „Георги Аспарухов“. Бе изградена и нова зала за пресконференции в тази трибуна. След това бяха направени 2 изкуствени терена, които вече се ползват от децата в ДЮШ. Когато те бяха завършени, започна ремонт и на игрището, на което се готви първият отбор. То се сдоби с нови дренажна и поливна система, както и с нови чимове.
Наред с инвестициите в материалната база от клуба успяват да погасяват и дълговете си. Изпълнителният директор Павел Колев разкри, че за 9 месеца Левски е успял да свие борчовете си към НАП с 3 милиона лева и в момента те са в размер на 5,4 милиона лева. От „Герена“ си поставиха амбициозната задача до края на годината те да бъдат сведени до нула.
Наред с това клубът е предоставил финансова документация на УЕФА, защото е под мониторинг. Както е известно, в края на миналата година евроцентралата дори извади сините от евротурнирите, но след като те изпълниха поставените им условия, бяха върнати в тях.