Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Левски може да влезе директно в Шампионската лига

Левски може да влезе директно в Шампионската лига

18-04-2018 Тема спорт

Говорили сме с федерацията и конкретно с Левски за правилата, по които това може да стане, заяви Коста ??лиев

Титла на Левски Лукойл може да означава не просто участие в Шампионската лига, но и да гарантира на тима влизане директно в групите на водещия турнир на Ф??БА Европа. Според информация на „Тема Спорт” ръководството на сините е постигнало принципна договорка с ??ефовете на надпреварата, че ако спечели златните медали в родното първенство, ще може да прескочи фазата на квалификациите и да стартира от основния етап на ШЛ. Нещо повече – това ще важи за следващите 3 сезона, тъй като тимът ще получи уайлд кард за тях.
Спортният мениджър на Шампионската лига Коста ??лиев не потвърди новината. Но в същото време призна, че са водени разговори в тази посока както с ръководството на Левски Лукойл, така и с това на българската федерация. „Левски има интерес да играе в Шампионската лига и да влезе директно в групите, но е прекалено рано за това нещо. Говорили сме с федерацията и конкретно с Левски за техните намерения и за правилата, по които това може да стане. Не сме стигали до по-напреднала фаза. Все още и сезонът на Шампионската лига не е завър??ил, предстои да се играе финална четворка, така че още е рано. Разговаряли сме по въпроса, но конкретни ангажименти и ре??ения все още няма. ??ма ??анс, но това включва всеки един друг български тим, ако стане ??ампион. Правилата са еднакви за всички. Дали сме информация на Левски и федерацията, защото още не е ясно кой ще спечели титлата, какви са стъпките, които трябва да направи ??ампионът, за да играе в групите на Шампионската лига или пък в квалификации. Зависи и от заявките, рейтинга на отборите и на Лигите на съответните федерации”, коментира ситуацията пред „Тема Спорт” ??лиев. Той присъства на финалите на Балканската лига в Самоков, на които постави висока оценка на база нивото на самия турнир.