Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Левски платил накуп 900 бона за заплати

Левски платил накуп 900 бона за заплати

07-01-2021 Тема спорт

Клубът е изряден пред НАП за 2020 година

Членът на Надзорния съвет Петър Ганев на Левски направи отчет на свършеното от клуба през 2020 година. Той бе номиниран в управата от феновете на сините и публикува данните за дейността в страницата на Тръст „Синя България“ – сдружението на привържениците държи 10 процента от акциите на клуба. Ганев отчете, че липсата на приходи от спонсори през по-голямата част от 2020 година след оттеглянето на Георги Попов и Васил Божков през февруари е довело до увеличаване на дълговете на столичани през лятото с 4,8 милиона лева, покриването на които са белязали работата на управата до края на годината. „Общо приходите на ПФК Левски в периода февруари-ноември 2020 година са 7,5 млн. лв., като 3,9 млн. лв. са директен принос на привържениците през абонаменти карти и билети, покупка на стоки и участие в кампанията за членските карти. Към тях следва да се добавят и над 1 млн. лв. от индивидуални дарения - основно за вноските към НАП. Общо привържениците са донесли близо 5 млн. лв., или 66% от приходите на клуба в тези 10 месеца.
В последователни съвместни заседания на УС и НС на клуба на 10 и 17 декември бяха взети решения за покриване на ключови задължения до края на годината. В това число влизат плащания на близо 900 хил. лв. за заплати на футболистите (в т.ч. заплатите за ноември), над 300 хил. лв. за заплати в администрацията и школата, както и предприемане на стъпки за покриване на над 1 млн. лв. задължения по споразумения с напусналите чужденци през лятото и стари плащания към други отбори (в т.ч. Рен и Камбуур). В края на декември ПФК Левски плати и три вноски към НАП, с което е изряден спрямо агенцията за 2020-а“, пише в отчета на Ганев.