Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Легендите не умират, те просто се преселват във вечността

Легендите не умират, те просто се преселват във вечността

01-05-2019 Жаклин МИХАЙЛОВ

Динко Дерменджиев напусна земния свят, но неговият жизнен път бе нещо повече от обикновено пребиваване. Дори приживе той бе преминал във вечността. Такива са всички докоснати от Бог. А на Динко Дерменджиев просто му личеше, че е от онези, които земното притегляне не ги касае.
Велик футболист и уникален човек, това бе ТОЙ. И след сто години името му ще е синоним на красив футбол. Ще е синоним и на клубна вярност. Ще е синоним и на спортсменство. За него хората ще казват и след сто години, че е влязъл в сърцата на феновете. Това е най-голямата привилегия за всеки артист. Всъщност всичко е казано в четирите букви – ЧИКО. 40 години след като спря да играе, Дерменджиев си остана Чико дори за тези, които никога не са го гледали. В последния му земен път ще го изпращат и негови съвременници, но и хиляди, които не са го гледали на живо. Това е доказателството за легендарен статут.

Целия материал на Жаклин Михайлов - четете в четвъртък в "Тема Спорт"