Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Литекс в Б група. Помните ли това

Литекс в Б група. Помните ли това

29-07-2013 Желю СТАНКОВ

Загорчич си бе??е треньор още като футболист и ни го показва сега

Вие как го виждахте точно този Литекс в Б група, където някои от участниците трудно събират пари за гориво, за да се преместват от един град в друг? Защото ние не го виждаме, ама никак. Някак си не бе??е сериозно Литекс да отиде във втория е??елон, въпреки че Гри??а Ганчев ни представи тази перспектива като част от целия пъзел. ЦСКА на Гри??ата трябва??е да е на сцената с оранжев лиценз, но точно в разгара на преговорите в Ловеч бе представен нов треньорски щаб начело със Златомир Загорчич. Бив??ият защитник вероятно не би имал нищо против за започне от ниско ниво, но съгласете се, че амбициозен треньор, какъвто е Заги, се цели по-високо. Още тогава се усъмнихме в цялата схема.
??ма??е нещо гнило около флирта на Гри??а Ганчев с ЦСКА и това го виждаме месец-два по-късно. Литекс си е отбор, та дрънка и това при условие, че продаде основния си нападател и най-важния си полузащитник и футболист изобщо.
?? друг път сме отчитали, че Гри??а Ганчев знае най-добре от всичките си колеги кога, как, къде и за колко да продава футболистите си. Специално за Георги Миланов като че ли всичко бе на сто процента изпипано. Тази пролет играта му бе белязана от спад, вече се бе сдобил със статут на звезда, което в България по-скоро пречи, едва ли не половин Европа го следе??е и ако бе почнал и този сезон в Ловеч, може??е да свали още надолу. Цена от 5-6 милиона лева е таван за него, а също така и за играч от българското първенство това е мечтано финансово ниво. Един милион лева за ??смаил ??са също е супер сделка.
Тези продажби са достатъчен стимул за целия клуб Литекс и най-вече за младите играчи от академията. Досега не ни е ясно някой юно??а да е избягал от Ловеч в посока друга ??кола. Случва се по-скоро обратното. Трансферите, които прави Гри??а Ганчев, са стимул за всички, които по едно или друго стечение на обстоятелствата са в Литекс. ?? това е при положение, че от две години оранжевите ги няма на европейската сцена. Сигурно при такъв излаз Ганчев ще??е да прибере още по-добри пари.
?? така, нека все пак да припомним, че бюджетът на Литекс не надхвърля 2,5 милиона лева. С тези пари няма да има проблем нито с лиценз, нито за заплати, нито за нови инвестиции в ??колата, нито за трансфери. А такива хората в Ловеч знаят да правят. Дори и да има гре??ка, това не става ??умно. В Литекс също са попадали на така наречените ментета, които си заминават без драми и сътресения. В голямата си част обаче покупките на оранжевите са попадения. Вижте само привлечения това лято Джазула, който за 2 мача показа, че е класа и е способен да даде голов пас и на най-неориентирания и мързелив нападател, а и сам може да вкарва.
Един слънчев ден ще излезе и истината по напускането на Христо Стоичков по посока ЦСКА при варианти със или без Гри??а Ганчев в Борисовата градина. Само не си мислете, че една сутрин Ганчев се е събудил и изведнъж се е сетил за Златомир Загорчич. Бив??ият национал на България е бил в главата на собственика като вариант много преди събитията през последната пауза между първенствата. Заги си бе??е нещо като треньор още като футболист и това си личе??е особено при телевизионните повторения, които не един и два пъти показваха как Загорчич постоянно ръкомаха и обяснява нещо на съотборниците си. Той бе??е от онази порода интелигентни защитници, които никога не блъскаха топката отзад напред, а се стараеха да я изнасят по земя. Заги чете??е играта като футболист и това могат да го потвърдят треньорите, при които е бил в Ловеч, особено Димитър Димитров-Херо, който всъщност направи сръбския играч национал на България. Така че Загорчич е поредната суперинвестиция на Гри??а Ганчев във футбола. На негово място много треньори на Литекс биха засипали играчите си със суперлативи след победа над Локомотив в София. Заги обаче изрази претенции. Това значи, че не играе мач за мач, а иска първо да изгради стил на игра.
Ясно е, че при него Литекс ще играе добър футбол. А за цели няма да питаме. В Ловеч никога не са говорили такива неща и оставят на хората сами да усетят за какво става дума. Ние обаче вече виждаме, че нещата са сериозни. ?? леко се усмихваме, когато си спомним, че този отбор тази седмица трябва??е да се готви за първия си мач в новото първенство на Б група.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар