Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

19-11-2019 Личи си, че клубът се размърда

Личи си, че клубът се размърда

19-11-2019 Желю СТАНКОВ

Както се казва в един от популярните футболни жаргони, от далеч си личи. Какво ли? Ами Левски напоследък е станал някак по-отворен, по-социален клуб. А парадоксът е, че това се случва при собственици, които не са известни като привърженици на сините. За разлика от предишните назначени и помолени притежатели на основните пакети от акции, които обичаха да се тупат в гърдите как или са родени, или впоследствие са станали големи левскари, сега е различно и без много фанфари. И всъщност се оказа, че не е важно собствениците от кой футболен цвят са, а как действа оперативното ръководство.
Директорите видимо полагат страхотни усилия Левски да бъде по-симпатичен въпреки относителността на това понятие, имайки предвид, че болшинството от така наречената синя общност признават само резултатите и играта. Благотворителните и образователни кампании, които сегашните началници на клуба правят, трудно могат да бъдат оценени от всички левскари. Останалите е ясно, че ще кажат - ама на какви се правят тези, нали са на трето място. Ясно, класирането е важно, но страничните дейности не трябва да са ангажимент само когато Левски е първи. Защото Денят на детето, първият учебен ден, 24 май и други бележити дати от историята на България трябва да се припомнят и от футболните клубове, чиято мисия е и да възпитават и формират ценностна система. Такива организации понякога вършат доста повече в тази насока, отколкото държавните институции. А Левски всеки ден трябва да показва, че е Левски.