Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Локо София изпадна отдавна

Локо София изпадна отдавна

20-05-2013 Желю СТАНКОВ

В последните месеци клубът се заблуждава??е, че съществувa

Локомотив София всъщност отдавна е изпаднал. Не става въпрос за практическото попадане на отбора на последните места и слизането в долната група от следващия сезон. Клубът изпадна в очите на собствените си фенове, голяма част от които искаха именно това – отборът да отиде в Б група, откъдето да започне на чисто. Някои привърженици дори отидоха по-надалеч и пожелаха В група, защото именно оттам трябва да се даде нов старт на един чисто нов клуб, който да запази името си, но да промени начина си на съществуване.
Да, въпросът не е на кое място е Локомотив София, на осмо или на двайсет и осмо. Въпросът е в начина на съществуване. Нещата се натрупаха, а в следващите дни Николай Гигов вероятно ще се опита да обясни нещата с някакви въжета, които държат някаква козирка на някакъв стадион, с някакви разре??ителни и други такива нефутболни причини. Стадионът бе превърнат в някакъв, защото и обърканата държава с обърканата документация помогна за това. Отборът обаче бе превърнат в никакъв.
Локо София започна да изпада още от периода, когато Стефан Грозданов си тръгна от „Надежда“. Някъде тогава стана ясно, че в клуба нямат никакво, ама никакво намерение да надграждат над онзи отбор, който стигна до един мачбол за ??ампионска титла. Хич да не ти е ясно какво става в кухнята на клуба, щом един принципен човек като Грозданов напуска отбора си, прави си сметка, че там нещо не е наред.
Много футболни мазохисти се събраха на едно място в „Надежда“. Николай Гигов едва ли може да пресметне колко пари е изсипал в мивката. Освен от юно??ите си Георги Пеев и Емил Гъргоров, както и от Цецо Генков, той сериозни приходи няма??е. А всяка година той покрива??е бюджета от хеликоптери ли, от патрони и автомати ли, той си знае. Някак си закърпва??е положението дори и когато започна да бави заплатите с месеци. Навсякъде е трудно, но тук не говорим за пари. Става дума за управленска несъстоятелност и чисто футболна недалновидност. По едно време в „Надежда“ директорите, съветниците, скаутите, мениджърите и селекционерите бяха повече от тези във Валенсия, а в Локомотив София на практика няма??е и продължава да няма реална и нормална детско-юно??еска ??кола. Със скъсването на пъпната пръв започна да се надува балона, който се спука още в началото на пролетния сезон. Няма как да стане нещо положително, когато се работи отрицателно. ??зобщо не е ясно защо този клуб в последните месеци се заблуждава??е, че съществува. Когато играе?? в Своге, когато си изоставен от собствените си привърженици, когато сам си се поставил в образа на посме??ище, когато никой не те взима насериозно и изобщо много малко хора те броят за жив, значи абсолютно заслужава?? съдбата си.
Според едно от кли??етата това е футболът, а животът продължава. В Локомотив София сега ще поплачат малко, ще си направят анализ, което е друго кли??е, и ще започнат да мислят за Б група и как да се върнат бързо.
Не, не се връщайте изобщо, докато не си промиете мозъците и не започнете да работите като хората. Ако се върнете такива, каквито сте сега, в очите на собствените си фенове вие ще продължите да сте изпаднали.
?? недейте до края на сезона да правите циркове и да се спасявате по втория и третия начин. Вие вече изпаднахте!

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар