Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

18-02-2016 Лудогорец взима стадиона за 35 години

Лудогорец взима стадиона за 35 години

18-02-2016 Тема спорт

Процедурата за предоставяне на концесия на стадион „Лудогорец Арена“ стартира, съобщи кметът на Разград д-р Валентин Василев.
В момента спортното съоръжение, което е публична общинска собственост, се ползва от ПФК“Лудогорец 1945“ на база договор за публично-частно партньорство. Предоставянето на концесия е единственият допустим начин за дълготрайно уреждане на отно??енията с футболния клуб – уточни градоначалникът.
Подготовката за старт на процедурата е започнала още през 2014 г. ??зготвени са концесионен анализ, проекти за ре??ения за откриване на процедурата, обявление, концесионен договор. Становища за допустимост на процедурата са дали 4 министерства – на спорта, отбраната, вътре??ните работи и културата, ДАНС и Областна администрация-Разград.
Предметът на концесията е формулиран така: „Реконструкция и модернизация на стадион „Лудогорец арена”, неговото управление и поддържане след въвеждането му в експлоатация на риск на концесионера.“.
Срокът за отдаване на концесия е максимално допустимият – 35 години. Първото концесионно плащане ще се направи към датата на сключване на договора, то ще е 10 000 лв. без ДДС. Годи??ното концесионно плащане е сумарна величина, получена от 0,5 % от нетните приходи от продажби и стойност в размер, не по-малък от 6656,00лв., без ДДС.
Според докладната, която ще бъде разгледана на сесията на Общински съвет-Разград на 29 февруари, концесионерът сам ще определя цените на предоставените от него услуги, длъжен ще е обаче да съобрази цените на билетите със средните пазарни цени към момента на събитието, а също и да обявява преференциални цени за: родител с едно дете, родител с две деца, семейство с едно дете, две или три деца, както и за посетители на събития под егидата на община Разград. Всяка година до 31 юли концесионерът ще трябва да представя на община Разград финансов отчет за предходната година. За обезпечаване на инвестиционната програма концесионерът трябва да представя годи??на гаранция от 2% от планираните инвестиции, в началото на концесионния период трябва да внесе и гаранция от 20 000 лв., които ще се върнат след изтичане срока на концесията.